espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 1:24:55 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την Τρίτη τη μεταρρύθμιση των κανόνων χορήγησης ασύλου, για ορισμένες κατηγορίες αιτούντων, προκειμένου το Βερολίνο να ανταποκριθεί καλύτερα στη μεταναστευτική κρίση που εξαπλώνεται στην Ευρώπη καθώς περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο για να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.
Για σημαντικές ελλείψεις εμβολίων ενημερώνει το υπουργείο Υγείας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Οι φαρμακοποιοί ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει την ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά.
Έναν νέο τρόπο συγκέντρωσης και ανταλλαγής ρούχων, αγαθών ή τροφίμων σε δημόσιους χώρους, καθιερώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, τοποθετώντας σε δώδεκα σημεία εντός των ορίων του Δήμου τiς λεγόμενες «Κρεμάστρες Δημοσίου Χώρου».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενέκρινε σήμερα δωρεά ύψους 750.000 ευρώ προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης σε νησιά του Βορείου Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Βόρεια Ελλάδα.
Για τις 7 Οκτωβρίου έχει αποφασιστεί η διεξαγωγή συνεδριάσεων αγροτών και κτηνοτρόφων σε τοπικό επίπεδο ανά την Ελλάδα, και στις 10 ή 11 του ίδιου προγραμματίζεται μεγάλη συγκέντρωσή τους σε Νίκαια ή Πλαταμώνα, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
Προσωρινή λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις Κοινωνικές Δομές, βρέθηκε, με την παράταση του προγράμματος έως τις 31 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η κ.

Η Volkswagen άφησε σήμερα, Τρίτη, να εννοηθεί ότι θα ανακαλέσει έως και 11 εκατομμύρια οχήματα, προκειμένου να προχωρήσει σε μετατροπές στα οχήματα που φέρουν λογισμικό παραποίησης στις μετρήσεις εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης καλείται να παρουσιαστεί στις 15 Οκτωβρίου ο απερχόμενος πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας για την απαγγελία κατηγοριών για «πολιτική ανυπακοή» λόγω της διοργάνωσης στα τέλη του 2014 του «συμβουλευτικού δημοψηφίσματος» για την ανεξαρτησία της ισπανικής περιφέρειας παρά την απαγόρευση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Έτοιμη να κατεβάσει τους διακόπτες στα αντλιοστάσια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ) είναι η ΔΕΗ λόγω του υπέρογκου χρέους που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ και πλέον ο κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό το νησί είναι ορατός.
«Να μην με ρωτήσετε» ήταν η αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν τη γνώμη του για την κίνηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της ΝΔ.