espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 7:10:44 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συμφωνήθηκε μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας το επικαιροποιημένο μνημόνιο, μετά τη θετική κατάληξη της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής, βάσει του οποίου η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει 500 εκατ. ευρώ που είναι το ύψος της 8ης δόσης από τους διεθνείς πιστωτές.
Οι προτεραιότητες της λουξεμβουργιανής Προεδρίας της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Ζαν Άσελμπορν, βρίσκονται στο επίκεντρο της άτυπης διήμερης συνάντησης των υπουργών και υφυπουργών Ευρωπαϊκών Θεμάτων, που ολοκληρώνεται σήμερα στο Λουξεμβούργο.
Με το μήνυμα «να αναλογιστούν όλοι το κόστος τη μη επίλυσης του Κυπριακού» ολοκλήρωσε τη μονοήμερη επίσκεψή της στην Λευκωσία η επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, η Φεντερίκα Μογκερίνι υπογράμμισε ότι η λύση του Κυπριακού θα συμβάλει στην επίτευξη σταθερότητας στην γύρω περιοχή και σημείωσε πως η περιοχή αυτή της Ανατολικής Μεσογείου «αποτελεί προτεραιότητα για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της ΕΕ».
Σε κλείσιμο οδεύει, με μαθηματική ακρίβεια, το μοναδικό Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο για παιδιά που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Οι εκπρόσωποι της «Φλόγας», η συμβολή της οποίας είναι εξαιρετικά σημαντική για τη λειτουργία του Κέντρου, δηλώνουν ότι χρειάζεται άμεσα η πρόσληψη δύο μόνιμων γιατρών ΕΣΥ και δύο ακτινοφυσικών.
Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στον σταθμό μέτρησης της Νέας Σμύρνης καταγράφηκε σήμερα Παρασκευή. Ειδικότερα, μέγιστη ωριαία τιμή του ρύπου έφθασε στις 3 μ.μ. τα 190 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).
Στη Βουλή θα συζητηθεί το θέμα της πιθανής φορολόγησης των ναυτιλιακών εταιρειών μετά από ερώτηση στη Βουλή την Παρασκευή το πρωί οι βουλευτές του Ποταμιού Νίκος Ορφανός και Σπύρος Δανέλλης oι οποίοι θέτουν το ζήτημα της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας εάν οι επιχειρήσεις «μετακομίσουν» εκτός Ελλάδας.
Να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι πολιτικοί αρχηγοί στο γεύμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
«Καρπούς» απέδωσε φέτος το πρώτο εξάμηνο του 2015 η αύξηση της φύλαξης της περιοχής αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Ενδεικτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο για τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 42χρονου καπετάνιου, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στην αυλή φιλικού του σπιτιού στην Κοιλάδα Ερμιονίδας, στις 8 Δεκεμβρίου 2014, γεγονός και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Γεύμα προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών θα παραθέσει αύριο, Παρασκευή, στις 2:00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Στο γεύμα θα παρακαθήσουν o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, λόγω απουσίας του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Αθανάσιος Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κυρία Φώφη Γεννηματά.