espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 8:49:27 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 23:07

Όσο υπάρχουν άνθρωποι...

Για άλλη μία φορά η κοινωνική ευαισθησία των μελών του Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας Ν ΚΙΛΚΙΣ γίνεται αφορμή για περαιτέρω δραστηριοποίηση.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς προσκαλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους «για να διαμαρτυρηθούμε να καταγγείλουμε και να ζητήσουμε:

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 23:04

Μας γονάτισαν από την πολλή “στήριξη”

Ο Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν.Κιλκίς, «ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ», με απλό και κατανοητό τρόπο θέλει να εκφράσει, εκ μέρους των μελών του αλλά και των παραγωγών, την αγανάκτηση και τη θλίψη του για την αδιαφορία φορέων, ηγετών και ηγεσιών του τόπου γιατί κανένας δεν κατάλαβε στην βάση του το θέμα της φετινής χρονιάς σ’ ότι αφορά την παραγωγή σιτηρών στον Νομό μας και κανένας δεν το ανέπτυξε γι’ απτά αποτελέσματα.

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 23:02

Έχουμε δημοκρατία;

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τι θα σκεφτόσασταν διαβάζοντας  τις παρακάτω διεκδικήσεις μιας απεργίας; Αίτημα Νο 1, αποδοχή ελεύθερων συνδικάτων μη εξαρτημένων από το κόμμα.  Νο 2, εγγύηση για το  δικαίωμα στην απεργία και εγγύηση για την ασφάλεια των απεργών καθώς και των ανθρώπων που τους στηρίζουν.

Με βαριές καταγγελίες εναντίον της Λαϊκής Ενότητας συνδυάστηκε η αποχώρηση του ιδρυτικού στελέχους της οργάνωσης της Πρέβεζας Σπύρου Τάτση από το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση, που σημειώνεται λίγες ημέρες μετά την ίδρυση του κόμματος.
Παραμένει και τη Δευτέρα πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, για αύριο κατηγορία κινδύνου 4 προβλέπεται σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία και Λακωνία.

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βοτανικό την Κυριακή. Έκανε λόγο για «το πιο παλιό από το παλίο» και απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με «του στυλοβάτες του παλιού συστήματος».

Προβληματική, παρά την πρόσφατη πρόοδο, χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ τη συνεργασία με την Αθήνα για τη διαχείριση της διογκούμενης ροής μεταναστών και προσφύγων. Τα Σκόπια, λέει ο Μίτκο Τσάβκοβ, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις.
Οι μετανάστες, οι οποίοι φεύγουν από τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, τις διώξεις, τα βασανιστήρια, την καταπίεση, «θα πρέπει να γίνονται δεκτοί στη Γαλλία».

Αυτό δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.
Αισιόδοξος για την απήχηση του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές εμφανίζεται μια ημέρα μετά τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ο γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή του μνημονίου, λέγοντας ότι έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ.