espa pkm

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026, 10:10:12 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου) η Εταιρεία νόσου Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας IASIS και τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘Ακτιος και με τη συμβολή των Δήμων Περιστερίου, Αγ.


«Ο Αύγουστος του 2015 θα μείνει στη μνήμη μας γιατί ήταν ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών όλων των ετών». Αυτό επεσήμανε στο «Βήμα» ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος σχολιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τον περασμένο μήνα κατεγράφησαν οι αφίξεις - μέσω των θαλασσίων ελληνουτουρκικών συνόρων - 102.946 προσφύγων και μεταναστών (εκ των οποίων 46.259 στη Λέσβο) ενώ τον Αύγουστο του 2014 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 5.333.
Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Τhe books’ Journal», με τίτλο «Ουδέν κακόν αμιγές καλού: οι προϋποθέσεις της εθνικής υπέρβασης», ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αρχικά αναφέρεται στο τι θα είχε συμβεί στη χώρα αν δεν μεσολαβούσε το επτάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ και στη συνέχεια παρουσιάζει στις προϋποθέσεις εθνικής υπέρβασης, μέσα από μια μεγάλη εθνική συμφωνία ανασυγκρότησης.
Νέα επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στην ΕΡΤ τόνισε ότι «Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.

Για το μεσημέρι της Παρασκευής ανανέωσαν το ραντεβού τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που μετέχουν στην άτυπη διακομματική για τις ημερομηνίες και τους όρους διεξαγωγής της προεκλογικής τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών.

Συνένωση των ευρωπαϊκών δυνάμεων και προσκλητήριο αρίστων προς όλους τους ικανούς και άξιους» ζητά ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του από τα Χανιά, υποδεχόμενος τον Β.Μεϊμαράκη. Δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η πρωτιά της ΝΔ είναι εθνική ανάγκη.

Στο επίσημο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ στο YouTube αναρτήθηκαν τα τρία πρώτα σποτ του κόμματος, ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.

Στο βίντεο εμφανίζονται πολίτες οι οποίοι δηλώνουν ότι «σ' αυτές τις εκλογές το θέμα είναι απλό.

Με τις σορούς του τρίχρονου Αϊλάν, του αδελφού του και της μητέρας τους επέστρεψε στο Κομπάνι ο Αμπντουλάχ Κουρντί, ο πατέρας του νεκρού αγοριού που έχει γίνει για όλη την Ευρώπη το σύμβολο του αδιεξόδου στην μεταναστευτική κρίση.
Οι τζιχαντιστές της ISIS ανατίναξαν τρεις από τους επιτάφιους πύργους που κοσμούν τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας στη συριακή έρημο, σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία της χώρας.

«Ανατίναξαν τρεις από τους επιτάφιους πύργους, αυτούς που ήταν οι καλύτερα διατηρημένοι, οι πιο όμορφοι» ανέφερε ο διευθυντής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Συρίας Μααμούν Αμπντελκαρίμ.
Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft σχεδιάζει να επενδύσει 1,3 τρισ. ρούβλια (περίπου 19 δισ. δολάρια) σε διάφορα έργα στην Άπω Ανατολή, επιτρέποντας την δημιουργία θέσεων εργασίας, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF).