espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 7:26:36 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Παρασκευή ο Μπαράκ Ομπάμα την πολιτεία της Ουάσινγκτον προκειμένου να κινητοποιηθούν τα μέσα εκείνα που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των τεράστιων πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 02:50

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ολάντ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, στην επικοινωνία που είχαν συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν ένα αρχαίο χριστιανικό μοναστήρι, ηλικίας 1.583 ετών, στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους και πιο εντυπωσιακούς θησαυρούς της Συρίας.

Ο νούμερο 2 ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να σκοτώθηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ αυτή την εβδομάδα, μεταδίδει το CNN.

Το δίκτυο επικαλείται πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών και σημειώνει ότι ο αξιωματούχος που σκοτώθηκε ήταν ο Χάτζι Μουτάζ, υπεύθυνος για τα οικονομικά της οργάνωσης.
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς το απόγευμα της Παρασκευής σε ένα τρένο «Thalys» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ - Παρίσι από έναν ένοπλο τον οποίο ακινητοποίησαν επιβάτες της αμαξοστοιχίας και κατόπιν συνέλαβαν οι αρχές στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αράς στη βόρεια Γαλλία.
Κατέπλευσε το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Μυτιλήνη, με επιβαίνοντες 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, θα αναχωρήσει στις 10:30 το βράδυ για Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σάμο.
Ξεχωριστή λαϊκή εντολή στις επικείμενες εθνικές εκλογές ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίζοντας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατέβουν αυτόνομα στις εκλογές, ενώ κατηγόρησε ευθέως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «είναι αυτός που έριξε την κυβέρνηση».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέκρουσε σήμερα, Παρασκευή, τις κατηγορίες που δέχεται ότι κινείται με υπερβολικά αργό ρυθμό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η τεράστια αύξηση των μεταναστευτικών ροών, τονίζοντας ότι δεν οφείλεται στις Βρυξέλλες, αλλά στις διαφωνίες ανάμεσα στα κράτη-μέλη το γεγονός πως δεν έχει αναληφθεί ακόμη δράση από κοινού.

Κατέπλευσε το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Μυτιλήνη, με επιβαίνοντες 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, θα αναχωρήσει στις 10:30 το βράδυ για Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σάμο.
Ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στο Nouvel Observateur που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στην Αίγινα, δήλωσε πως ο ίδιος δεν μπορεί να είναι μέρος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου, «ακόμη κι αν αυτό το κόμμα έχει ευρεία αποδοχή από το λαό».