espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 11:22:52 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη έκανε για και πάλι, αυτή τη φορά πιο αισθητή από ποτέ, ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος που τάχθηκε με έμφαση υπέρ του «ΝΑΙ», σημειώνοντας πως την Κυριακή «με τον νου και την καρδιά, επικυρώνουμε την ιστορική, πριν από μισό αιώνα, απόφαση να ενταχθούμε στην κοινοπραξία των ευρωπαϊκών λαών».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφερόμενος στο διάγγελμα της Τετάρτης και τη χθεσινή επιστολή του κ. Τσίπρα στους επικεφαλής του Eurogroup, της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Διαρροές τις οποίες κοινοποίησε στη Βουλή κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την δήλωση του Πρωθυπουργού, περιγράφουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα ως εξής:

Σε περίπτωση που από τις κάλπες αναδειχθεί το «ναι», ο κ.
Ρυθμίσεις που αφορούν την ναυτική εργασία ψηφίστηκαν την Τρίτη μέσω τροπολογιών που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας και εντάχθηκαν στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.
Σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκλήθηκε την Τετάρτη, με αφορμή την επιστροφή των 257 πρώην συμβασιούχων της ΑΜΕΛ, οι οποίοι είχαν προσληφθεί επί της κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή προεκλογικά το 2009, με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ και έφυγαν από την εταιρία το 2010 επί του κ.
Πανό υπέρ του «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ανάρτησαν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών στην πρόσοψη του κτιρίου, απέναντι από την πλατεία Συντάγματος.

«Όχι στους εκβιασμούς και στη λιτότητα» είναι το σύνθημα των εργαζομένων, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στην πρόταση μέτρων των θεσμών, η οποίο τίθεται προς αποδοχή ή απόρριψη στην διαδικασία του δημοψηφίσματος.
Ακύρωση του δημοψηφίσματος με την ανακήρυξη των Νομοθετικών Πράξεων ως αντισυνταγματικών ζητάνε δύο έλληνες πολίτες από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κατατέθηκε προσφυγή ενός δικηγόρου και τέως Συμβούλου Επικρατείας καθώς και ενός μηχανικού οι οποίοι ζητάνε να ανακηρυχθούν παράνομες όλες οι νομοθετικές σχετικές με το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Το δημοψήφισμα για τις προτάσεις των θεσμών θα γίνει κανονικά την Κυριακή όπως έχει προγραμματιστεί, δήλωσε στο Reuters έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές θα συνεχιστούν μετά το δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός της ημέρας διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: Το Βήμα
Την αντίθεσή της στο δημοψήφισμα ανακοίνωσε η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη.

Ζητά την απόσυρσή του, κάνοντας λόγο για άφρονες επιλογές ακραίων εντός και εκτός της Ελλάδας που εξωθούν την πατρίδα σε περιπέτειες.