espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 8:28:15 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εκπληκτική εμφάνιση από την Κ17 του Αλέξανδρου Κιλκίς και νίκη με 3-0 επί της Νίκης Ευκαρπίας το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Ευκαρπίας. Γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης η ομάδα μας στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας μετά από αυτό το σημαντικό τρίποντο.

Σοβαρή επιδείνωση του πολέμου στην Ουκρανία, με αυξημένες επιθέσεις κατά αμάχων, ενεργειακών υποδομών και λιμένων εν μέσω χειμώνα, κατέγραψαν ανώτατοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ ενημερώνοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας, προειδοποιώντας ότι το 2025 αποτέλεσε την πιο φονική χρονιά για τους αμάχους από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν το πιο σφοδρό κύμα βομβαρδισμών με πυραύλους και drones στις δυο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανέφεραν ουκρανοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι στο Χάρκοβο.

Τουλάχιστον ένδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα σε τροχαίο στην ανατολική Βολιβία, καθώς μετακινούνταν με μίνι μπας που οδηγούσε έφηβος «13 ως 14 ετών», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Βενεζουέλα προτείνει νέα συνεργασία με την ΕΕ, σε μια εποχή έντονης πίεσης από τις ΗΠΑ και αλλαγών στην πολιτική της. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε έτοιμη να αναπτύξει μια νέα ατζέντα συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς συνάντησης μεταξύ διπλωματών των δύο πλευρών.

Ανησυχητικές οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στον Λίβανο. Η προσωρινή δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (FINUL) ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ένα ισραηλινό άρμα μάχης άνοιξε πυρ εναντίον σημείου κοντά σε κυανόκρανούς της.

Η πλαγιά για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αλπικού Snowboard, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μπάνσκο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας στις 17 και 18 Ιανουαρίου, είναι ουσιαστικά έτοιμη, δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποι της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας σε συνέντευξη Τύπου.

Στη σύλληψη δύο οδηγών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πρόσφατων στοχευμένων ελέγχων σχετικά με παραβίαση ορίων ταχύτητας, εντός κατοικημένης περιοχής.

Η επανεκκίνηση της  Σχολής  Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Πολυγύρου αποτέλεσε το κύριο θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πολυγύρου, Γιώργου Εμμανουήλ, με τη Γ.

Νέες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, με το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) που είχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ύψους 16 δισ.