espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 7:02:15 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλ.Τσίπρα τις πρώτες πρωινές ώρες τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντάς του ότι η Αθήνα και οι πιστωτές της θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προς μια επίλυση της κρίσης χρέους, εν όψει του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τις απαιτήσεις των πιστωτών όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας.
Αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δτις 20:30 της Κυριακής.
.

Πηγή: Το Βήμα

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε διεθνές επίπεδο λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες με σκοπό να ανασχεθούν οι – άγνωστες – συνέπειες που θα μπορούσε να έχει για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα μία ελληνική χρεοκοπία ενόψει και του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής.

Δραματική προειδοποίηση ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα θα σημάνει και την καταστροφή της χώρας απηύθυνε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. «Έχουμε μια πορεία θανάτου της χώρας, υπάρχει ένας λαός που πηγαίνει υπνοβατώντας στον όλεθρο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Έξω από τα γραφεία της ΕΕ κάποια μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκαψαν χαρτονομίσματα του ευρώ, σε ένδειξη αντίθεσης στην παραμονή στην Ευρωζώνη.

Υιοθετώντας τη φράση της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ «όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει τρόπος», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε τις πληροφορίες για προετοιμασία Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη για την Ελλάδα.
Σε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσανατολίζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με πηγές του γερμανικού κρατικού δικτύου ZDF.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύνοδος θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ.
Σε τηλεμαχία κάλεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα». «Καλώ τον Αλ. Τσίπρα να συζητήσουμε. Να μας πει τι διαπραγμάτευση έκανε και να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό που υπάρχουν σκιές.

Με τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, των χωρών-μελών της ΕΕ, της Κίνας, της Ρωσίας και του Ισραήλ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών.

Στις 10.30 ο Νίκος Κοτζιάς θα δεχθεί στο υπουργείο τους πρεσβευτές χωρών-μελών της ΕΕ.

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν την Κυριακή ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με θέμα τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος Ομπάμα και η Καγκελάριος Μέρκελ συμφώνησαν ότι είναι «καθοριστικά σημαντικό» να κάνουν προσπάθειες προς έναν δρόμο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.