espa pkm

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026, 4:13:01 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τον Αλέξη Τσίπρα ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο γραφείο του πρωθυπουργού, για τα ανοιχτά θέματα της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κινείται ομαλά.

Ο κ.
Πάει καιρός που το γερμανικό έθνος έχει χωριστεί στα δύο. Από τη μια πλευρά βρίσκεται μία μεγάλη μερίδα κόσμου που στέκεται πιο αλληλέγγυο από ποτέ στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που καταφθάνουν στο γερμανικό έδαφος.
Ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς εμφανίστηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος το πρωί της Τετάρτης - λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας - προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση των ειδικών εντολών πληρωμής δαπανών του Δήμου, όπου κατόπιν διαχειριστικού ελέγχου διαπιστώθηκε «τρύπα», που σύμφωνα με τη δικογραφία ξεπερνάει το 1 εκατ.
Αποσκοπώντας τον ουσιαστικό και αποτελεσματικό έλεγχο των ΟΤΑ, που «παραμένει αναγκαίος για να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει τον αναβαθμισμένο ρόλο της», το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχέδιο νόμου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Μόνο ένα μικρό ποσοστό των μελών και ψηφοφόρων των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πιστεύει ότι ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα πρέπει να διεκδικήσει την καγκελαρία στις εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa και δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό Stern, μόλις το 35% των μελών και των ψηφοφόρων του SPD πιστεύουν ότι ο Γκάμπριελ θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2017.
Η εταιρεία Eurotunnel ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου έχει εμποδίσει με ιδία μέσα περισσότερους από 37.000 μετανάστες να διασχίσουν τη σήραγγα της Μάγχης, και κάλεσε τη Γαλλία και τη Βρετανία να υιοθετήσουν μία «κατάλληλη αντίδραση» μετά την προσπάθεια διείσδυσης 1.500 μεταναστών κατά τη διάρκεια της νύχτας που κατέληξε σε έναν ακόμη θάνατο.
Το Ισραήλ ενέκρινε την Τετάρτη οριστικά τα σχέδια για την κατασκευή 300 νέων κατοικιών σε έναν εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη, την ίδια στιγμή που εκτελούνταν μία δικαστική εντολή κατεδάφισης δύο κενών πολυκατοικιών στην περιοχή.
Έως τις 26 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στο site της ΗΔΙΚΑ (https://www.idika.org.gr/teba/) οι ωφελούμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014 - 2020/ ΤΕΒΑ, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Επί εβδομάδες ολόκληρος ο κάμπος της Αρτζάν Αματόβου καθώς και πολλά διάσπαρτα σημεία του νομού παρέμεναν στο έλεος των πλημμυρικών νερών εξαιτίας των παρατεταμένων βροχοπτώσεων στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Και μόνο η παρουσία του στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και η συμμετοχή του στα 100 μ των Ανδρών δίπλα στους κορυφαίους Ελληνες σπρίντερ συνιστούσε επιτυχία για τον δεκαεπτάχρονο αθλητή ταχύτητας του ΓΑΣ Κιλκίς Παύλο Παπαδόπουλο που ήταν ο μοναδικός αθλητής που εκπροσώπησε τον ΓΑΣΚ στην κορυφαία Ελληνική διοργάνωση του στίβου.