espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 2:07:09 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ενα από τα μακροβιότερα, αλλά και από τα πιο αμφιλεγόμενα νομοσχέδια της Ισπανίας επιστρέφει την Πέμπτη στο Κοινοβούλιο: το νομοσχέδιο που στοχεύει να βάλει φρένο στις αμβλώσεις. Αν και υπήρξε από τους ακρογωνιαίους λίθους της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι από τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του 2011, τέσσερα χρόνια μετά, ακριβώς λόγω της εκρηκτικής του φύσης, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες.
Η κυβέρνηση θα μελετήσει σοβαρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν το 2012 στις συντάξεις, δήλωσε την Πέμπτη στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνησή μας έχει πει και έχει διακηρύξει και το κάνει μέχρι τώρα, ότι θα σεβαστεί τις όποιες δικαστικές αποφάσεις».
Στην εξάρθρωση δυο ομάδων εκβιαστών προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα φερόμενα ως αρχηγικά μέλη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η δράση των εγκληματικών οργανώσεων προσδιορίζεται από το έτος 2008, ενώ παρείχαν «προστασία» σε 26 καταστήματα σε Αττική και Κορινθία, από τα όποια λάμβαναν 200 έως 600 ευρώ μηνιαίως.
Αντιμέτωπος με την οργή του συγκεντρωμένου πλήθους στην εκλογική του περιφέρεια, τη Χίο, βρέθηκε ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης ζήτησε να μιλήσει κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Χίου κατά του ενδεχόμενου κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
Νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την Πέμπτη το μεσημέρι ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Τρεις ουκρανοί πολίτες και δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές. Οπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός Στρατός την Πέμπτη, επρόκειτο για ξεχωριστά περιστατικά.
Τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ60 (νηπιαγωγών) και ΠΕ70 (δασκάλων) Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγήςτου έτους 2015 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή ανήλθαν σε 3.908 και ικανοποιήθηκαν οι 1.520 (ποσοστό 38,89%).

Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για να «τζογάρει». Πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις καθώς η συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, θα είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτούν τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, ανακοίνωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακυρώνονται προμήθειες από Siemens

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η κ.

Νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την Πέμπτη το μεσημέρι ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.