espa pkm

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2026, 10:18:34 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Υπέρ της ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ πριν το τέλος του 2015 τάσσεται με σημερινή του δήλωση ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο όπου το μείζον στις προσεχείς εβδομάδες είναι η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, κάτι που μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους εξακολουθεί να παραμένει μετέωρο», υποστηρίζει.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής το Σάββατο 25 Ιουλίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, συγκεντρώνει φάρμακα για τους ανασφάλιστους στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού.

Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν μπορεί να είναι είτε από προσωπικό φαρμακείο, τα οποία δεν έχουν λήξει, είτε αγορασμένα από φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό και θα παραληφθούν από ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το ιατρείο της «Κοινωνικής Αποστολής», όπου και θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους.

Στην 301η θέση κατατάσσεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από τις χιλιάδες Α.Ε.Ι. που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύει το διεθνώς γνωστό Center for World University Rankings.
Τη συνδρομή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, για την αποστολή εμπειρογνωμόνων σε θέματα εκρηκτικών ζήτησε η Λευκωσία, στο πλαίσιο των εκσκαφών που θα αρχίσουν στις 27 Ιουλίου για τον εντοπισμό τυχόν λειψάνων Ελλήνων καταδρομέων στο αεροπλάνο που κατερρίφθη από την Εθνική Φρουρά την πρώτη μέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους εξέφρασε ο γάλλος υφυπουργός Εξωτερικών Αρλέμ Ντεζίρ, στην αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις Σία Αναγνωστοπούλου.Η συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Η ένταση στην νότια Τουρκία αναζωπυρώνεται σε διαφορετικά μέτωπα, με δύο ξεχωριστά αιματηρά περιστατικά: Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός και δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά σε ένοπλη επίθεση στo Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μόλις μία ημέρα μετά από ανάλογο περιστατικό στο Τζεϊλανπιλάρ -για το οποίο είχε αναλάβει την επίθεση το ΡΚΚ- ενώ λίγο αργότερα, σε άλλο σημείο, πυρά από τη συριακή πλευρά σκότωσαν έναν στρατιώτη και τραυμάτισαν δεύτερο.
«Η ασυμβίβαστη αριστερή συνείδηση του πρωθυπουργού», «διακριτική στη δημόσια σκηνή, αλλά γυναίκα που ασκεί σημαντική επιρροή στον Αλέξη Τσίπρα», αλλά και «στενή φίλη της Ζωής Κωνσταντοπούλου». Αυτά, και πολλά άλλα, είναι η σύντροφος του έλληνα πρωθυπουργού, την οποία το γαλλικό περιοδικό Paris Match συστήνει στο αναγνωστικό του κοινό μέσα από ένα τετρασέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Μπέτυ, η σιδηρά κυρία του Τσίπρα».
Την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων, προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή ποιοι είναι οι 250 εκατομμυριούχοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ζητούν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Την ικανοποιήση της Επιτροπής και των υπολοίπων θεσμών για τη χτεσινή ψήφιση από την ελληνικη βουλή του δεύτερου πακέτου προαπαιτουμένων εξέφρασε μέσω twitter, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.