espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 3:45:23 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Για δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση κατηγορεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Ν.Δ. που θεωρεί ότι οδηγούν την Ελλάδα σε τρίτο μνημόνιο, την ώρα που Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρος βγαίνουν από την κρίση.

Την παραχώρηση 12 στρεμμάτων από την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Εικόνες ωμής, με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να σκοτώνουν βάναυσα τρεις ομοφυλόφιλους άνδρες κατά τη γνωστή πλέον τακτική τους – πετώντας τους από την κορυφή κτιρίου – κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Πτώση βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αναμένεται εφέτος μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα που έχουν προκύψει ως σήμερα, η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη
Έξι εκατομμύρια ευρώ συνολικά (τρία από πλευράς Ελλάδας και ισάριθμα από πλευράς Γερμανίας) θα δοθούν για την ίδυση Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, το οποίο στοχεύει μέσω ανταλλαγών μαθητών, νέων, ανέργων μέχρι 26 ετών στη μελέτη και στην υποστήριξη της κοινής ιστορίας, της συμφιλίωσης των δύο λαών.
Άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης, με την ονομασία «Triton 2015» πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν των Ελληνικών Πετρελαίων ΑΕ στην Ελευσίνα στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) από την αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (ΔΙΠΘΑΠ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μία λέξη - κλειδί για τα μελλούμενα ακούγεται στον 3ο όροφο των γραφείων της ΝΔ, όπου και το «στρατηγείο» του Αντώνη Σαμαρά. «Εάν η συμφωνία είναι υποφερτή, θα την ψηφίσουμε».

Μετά την οριστικοποίηση του τελικού κειμένου συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης.

Αποφυλακίζεται με εγγύηση 700.000 ευρώ και με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που ελήφθη με πλειοψηφία 3-2 ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αναστέλλονται όλα τα μεγάλα έργα και η κατασκευή των εγκαταστάσεων για τη διαχείριση απορριμμάτων που είχαν δρομολογηθεί τα τελευταία τρία χρόνια μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).