Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 3:04:06 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τη συμβολή του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη στην άμεση χρηματοδότηση των έργων με τα οποία υλοποιήθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δασοτουριστικής ανάπτυξης του Πάικου  εξαίρει το δασαρχείο Γουμένιοσσας και ο δασάρχης Αντώνης Τζάκος με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την εκεί επίσκεψη του κ. Κιλτίδη, όταν εγκαινίασε το κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και περιηγήθηκε τα έργα.

Για τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται στον τομέα του οίνου με την νέα Κοινή Οργάνωση Αγοράς (Κ.Ο.Α) που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Αύγουστο και θα ισχύσει έως το 2012 μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης σε ενημερωτικές συναντήσεις με αμπελοκαλλιεργητές και οινοπαραγωγούς της Παιονίας που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας σε Αξιούπολη και Γουμένισσα.

«Τραγική» χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και «απούσα» την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, μετά και τα προβλήματα που ενέσκηψαν με τις μεγάλες οφειλές των νοσοκομείων προς προμηθευτές.
Στη δήλωσή του ο κ. Φλωρίδης αναφέρει:

Η Νεολαία Συνασπισμού του νομού Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «35 χρόνια μετά και ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει τις αξίες και τα οράματα του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει καταστεί μουσειακό είδος, όπως πολλοί θα ήθελαν, αλλά παραμένει  σημείο αναφοράς όλων των σύγχρονων διεκδικητικών αγώνων της νεολαίας και των κοινωνικών κινημάτων. Συνεχίζει να δίνει νόημα και να εμπνέει τους σημερινούς μας αγώνες για δημοκρατία, σταθερή  δουλειά με δικαιώματα, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το  πρόγραμμα  Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού  Δράσεων  της  Ελληνικής Αστυνομίας  για την προσεχή  τριετία  2008-2010  από τις  πλέον σημαντικές κύριες  δράσεις  που  πρέπει  να  εμπεριέχονται στα  σχέδια των Αστυνομικών Υπηρεσιών για την υλοποίηση των στόχων και προτεραιοτήτων είναι και  η  αντιμετώπιση της  ενδοοικογενειακής  βίας .
Σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς καταγράφεται μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ενημέρωσης - επιμόρφωσης των στελεχών της στο καίριο αυτό πρόβλημα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 10:18

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Το Σάββατο, 15/11/08 ώρα 7 μμ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ν.Σ.Ε.  ΠΑ.ΣΟ.Κ η 2η Ολομέλεια του δικτύου Μαθητών Φοιτητών Σπουδαστών Και Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ν. Κιλκίς. Κεντρικό Θέμα συζήτησης  αποτέλεσε η επέτειος του Πολυτεχνείου 1973 καθώς και οι αγώνες των νέων για ένα κράτος δικαίου που σέβεται τη δημοκρατία τους θεσμούς και προασπίζεται την υγεία την παιδεία και την κοινωνική ισότητα.

Την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008, η Υποδιοικητής της 4ης Δ.Υ.Πε. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Ειρήνη Πατσινακίδου επισκέφθηκε τον Οίκο Ευγηρίας και Θ.Χ.Π. Κιλκίς στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης με σκοπό την  ενημέρωσή της για τρέχοντα θέματα λειτουργίας της Μονάδας, καθώς και την πορεία του έργου κατασκευής του νέου Θεραπευτηρίου.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:29

Δύσκολοι καιροί

Τα στελέχη του Υπουργείου που μίλησαν στη συνέχεια, περιέγραψαν τις δυσκολίες που έρχονται για αμπέλι-κρασί, εξ αιτίας του έντονου ανταγωνισμού από Αμερική-Αυστραλία, που έχουν κατακλύσει τις αγορές με φθηνό κρασί.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:28

Με τσαμπουκά!

Στην ίδια συνάντηση, ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, αφού ξεκαθάρισε κι αυτός, πως η ένταξη της περιοχής στις ρυθμίσεις αυτές είναι απόλυτα θετικές και επιβάλλεται η οργάνωση σε Ομάδα Παραγωγών, για να δοθεί προοπτική στην καλλιέργεια της αμπέλου, είπε και μιαν αλήθεια, με δυο λαϊκές κουβέντες.
«Μπήκατε ισότιμα στη νέα ΚΟΑ, και μπορείτε να πάρετε μεγάλες επιδοτήσεις, λόγω του τσαμπουκά του Κιλτίδη».

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:27

Στήριξε το τσάπουρνο ο Κιλτίδης

Με τους αμπελουργούς που καλλιεργούν το τσάπουρνο συναντήθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης, στο δημαρχείο Αξιούπολης, έχοντας μαζί του και διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου.