Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 4:42:24 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:58

Συνέλευση γαλάζιων

Όπως συμβαίνει πάντα, στις εφημερίδες μας (ΠΡΩΙΝΗ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ) καταχωρίστηκαν αναλυτικά ρεπορτάζ από όσα διαμείφθηκαν στη νομαρχιακή συνέλευση της Ν.Δ στο Κιλκίς.
Με τις τοποθετήσεις σχεδόν όλων των στελεχών του ν. Κιλκίς που μίλησαν, με το γενικό κλίμα, με τις θέσεις της κεντρικής διοίκησης, με σχόλια και με όσα τέλος πάντων από την εκδήλωση της προπερασμένης Κυριακής  παρουσίασαν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
* * *
Η κριτική και οι συγκρίσεις με ανάλογα δημοσιεύματα  είναι δικό σας έργο, φίλοι αναγνώστες. Εμείς τιμήσαμε με τη δουλειά μας, το μισό ευρώ που πληρώνετε για να αγοράζετε τις εφημερίδες μας και να ενημερώνεστε. Πάνω σε όσα συμβαίνουν πραγματικά στο Κιλκίς. Και όχι πάνω σε όσα θα θέλαμε  να συμβαίνουν. Ή, το χειρότερο, πάνω σε όσα θα ήθελαν να συμβαίνουν κάποιοι που χρησιμοποιούν ορισμένες εφημερίδες που μετατρέπονται σε παπαγαλάκια τους.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:58

Να δούμε έργα

Να εξηγούμαστε για να μην τρελαθούμε εντελώς σ’ αυτόν τον τόπο.
Η χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου αποφασίστηκε να γίνει στο οικόπεδο του στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου, επειδή κρίθηκε ως η ταχύτερη λύση.
Μάλιστα λέχθηκε πως από τις αρχές του 2009 την Άνοιξη τέλος πάντων, μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του Μεγάρου.
Όθεν, ετούτο το γαϊτανάκι με τις υπογραφές των υπουργών και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων ας σταματήσει. Άνοιξη θα κριθούν όσοι επέκριναν τη λύση των δίδυμων ως χρονοβόρων κλ.π. και έβαλαν μπροστά τη λύση της μεραρχίας.
Μέχρι τότε ούτε πανηγύρια, ούτε θρηνωδίες. Έργο περιμένουμε.
Και σε τέσσερις πέντε μήνες τα ξαναλέμε.

Με επιτυχία και μέσα σε θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε ο πρώτος χορός του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ ν. Κιλκίς στο κέντρο διασκέδασης «ΠΥΛΗ» του Κιλκίς την περασμένη Δευτέρα. Με απόφαση μάλιστα του διοικητικού συμβουλίου ονομάστηκε τιμητικά για την μεγάλη προσφορά του στον ΠΑΟΚ σε Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ ν. Κιλκίς «Βασίλης Σεργιαννίδης».
Η βράβευση, όμως, στον αιμοδότη της μεγάλης ομάδας δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο κ. Σεργιαννίδης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Βραβεύτηκαν, όμως, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κώστας Λαγωνίδης και Γιάννης Γκιτσιούδης καθώς και ο μπαρμπά-Νίκος Παρούσογλου, γνωστός για το μουσείο του ΠΑΟΚ που έχει δημιουργήσει στο σπίτι του, στην Τούμπα Κιλκίς.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σε 8 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε 20 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Φιλανδία), το Σάββατο βράδυ, 18 Οκτωβρίου 2008 σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου, παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί

Με ρίγη συγκίνησης και αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας γιόρτασαν την ηρωική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, Κ. Θεοδωράκια, του δήμου Κρουσσών του νομού Κιλκίς. Μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου η 1η Ομάδα Προσκόπων και η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Κιλκίς με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο Χρήστο Τομπουλίδη, ανταποκρίθηκαν και παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού μοιράζοντας ιδιαίτερη χαρά στους κατοίκους, οι οποίοι είδαν να ξαναζωντανεύει το μικρό και γραφικό χωριό τους μετά από πολλά χρόνια, αφού η τελευταία παρέλαση πραγματοποιήθηκε το 1980! Πρώτος παρέλασε με ψηλά τη σημαία ο 93χρονος βετεράνος πολεμιστής του έπους του ’40 Μιλτιάδης Τσαλουχίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του, την οποία σκόρπισε όταν κατά την κατάθεση στεφάνων αναφώνησε με όλη τη δύναμη του «Ζήτω το Έθνος».

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:51

Μείωση δαπανών πληροφορικής

Το ζήτημα της μείωσης των δαπανών πληροφορικής με τη χρήση του ελεύθερου λογισμικού ήταν το αντικείμενο Ημερίδας που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Κιλκίς.
Αποδέκτες του προγράμματος είναι κυρίως οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και η υλοποίηση του εντάσσεται στις δράσεις του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG.
Εταίροι του προγράμματος είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Α.Π.Θ., το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Καλαβρίας και το Τουρκικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιγαίου.

Η Δημοτική Αρχή της Γουμένισσας, αισθάνεται την επιτακτική ανάγκη να επικοινωνήσει με τους δημότες του Δήμου Γουμένισσας και να τους ενημερώσει για το έργο που έχει επιτελέσει κατά το προηγούμενο έτος, και από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα.
Δεν θα αναλωθεί σε στείρα αντιπαράθεση προς τις προηγούμενες διοικήσεις, γιατί θεωρεί χρησιμότερο εργαλείο προαγωγής του τόπου την συνεργασία και την συνολική προσπάθεια.

Έμφαση στους τομείς της καθημερινότητας εκεί όπου δοκιμάζεται ο πολίτης δίνει τα ΠΑΣΟΚ. Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου θα επισκεφθούν τις λαϊκές αγορές της Γουμένισσας και του Κιλκίς ο βουλευτής Γιώργος Φλωρίδης και ο δήμαρχος Κοζάνης και ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Πάρης Κουκουλόπουλος, συνοδευόμενοι από το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Σάββα Τσολάκη και τον γραμματέα της Ν.Ε. Λεωνίδα Δημητριάδη.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:36

Συνάντηση ΣΥΝ με κτηνοτρόφους

Σύσκεψη με κτηνοτρόφους οργάνωσε στο Κιλκίς η Ν.Ε. του ΣΥΝ, όπου τέσσερα κεντρικά στελέχη του παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματος.
Η βουλευτής του κόμματος Ευαγγελία Αμανατίδου, το μέλος της κεντρικής επιτροπής και αγρότης Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Χαλκιδικής Δημήτρης Καμπούρης και ο γεωπόνος Δημήτρης Λόλης, ανέπτυξαν τις θέσεις του ΣΥΝ και τόνισαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής για αγρότες και κτηνοτρόφους, που τους έχει οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος σηματοδότησαν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση δενδροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ποικίλο Όρος, στην περιοχή του Πάρκου Νεολαίας Δήμου Χαϊδαρίου με  την αθρόα συμμετοχή του Δήμου Χαϊδαρίου, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α)  Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, στρατιωτικού τμήματος από το Κέντρο Εκπαίδευσης,  φορέων και πολιτών του Δήμου.
Το φυτό που επέδωσαν σε έναν μαθητή για να φυτέψει στη βραχώδη γη του Ποικίλου Όρους  ο Μακαριότατος και ο κ. Υφυπουργός συμβόλιζε την ελπίδα και την αισιοδοξία για την αναγέννηση των δασικών μας οικοσυστημάτων.