espa pkm

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 1:57:06 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αεροπορικές επιδρομές της σουνιτικής αραβικής συμμαχίας υπό την Σαουδική Αραβία σε βάση πυρομαχικών στην Υεμένη προκάλεσαν το θάνατο 90 ατόμων και τον τραυματισμό 300, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης.
Σε κλίμα φιλικής διάθεσης και πρόθεσης να βρεθούν λύσεις σε όλα τα ζητήματα διεξήχθη η δίωρη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ αργότερα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Με στρατιωτικές τιμές, σε μία τελετή ωστόσο στην οποία απουσίαζε το σύνολο της πολιτικής τάξης της Τουρκίας, ενταφιάστηκε ο αμφιλεγόμενος πρώην πρόεδρος της χώρας και απόστρατος στρατηγός Κενάν Εβρέν, ο οποίος πραγματοποίησε το αιματηρό στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980.
Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν όταν ελικόπτερο της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο, EULEX, συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Πρίστινα την Τρίτη, είπε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο πρακτορείο Reuters.

«Ελικόπτερο της EULEX συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Πρίστινα.
«Στην πλήρη κατάρρευσή του οδηγείται το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», αφού την τελευταία πενταετία έχει υποστεί μια από τις πιο ανηλεείς και βίαιες μνημονιακές επιθέσεις» καταγγέλλουν οι γιατροί, σημειώνοντας ότι μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις ογκολόγων από το νοσοκομείο, υπηρετούν πλέον μόνο τέσσερις (δύο διευθυντές και δύο επιμελητές Β), από τους δεκατρείς που προβλέπει ο οργανισμούς.
«Η κρίση έφερε ένταση στις ζωές και στις οικογένειές μας», λέει η 12χρονη Κατερίνα. «Πολλοί από τους φίλους μου έφυγαν από την Ελλάδα λόγω της κρίσης. Μου λείπουν πολύ», λέει ο 13χρονος Σπύρος.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησαν την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μέσα στο Μάιο, εξέφρασε υπουργός ο οποίος μετέχει στην συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Σεισμός 7,3 βαθμών χτύπησε ξανά το Νεπάλ, που μόλις αρχίζει να συνέρχεται από την πολύνεκρη καταστροφή των προηγούμενων εβδομάδων.

Οι πρώτες αναφορές από τις νεπαλέζικες υπηρεσίες μιλούν για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, ενώ ξένες αποστολές μιλούσαν για τέσσερις νεκρούς στην Τσαουτάρα του Νεπάλ, κοντά στο επίκεντρο.
Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι δεν θα μετάσχει σε οποιοδήποτε σχέδιο της ΕΕ για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη μέσω της εφαρμογής συστήματος ποσοστώσεων, σημειώνοντας ότι προτιμά αντ' αυτού να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην πάταξη των δικτύου των διακινητών.