espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 2:35:26 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το non paper που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Μ. Μαξίμου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη στάση» που «θέτει ανοιχτά το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος».

Στη βιομηχανία του σεξ, προκειμένου να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα, στρέφονται περισσότεροι από 100.000 βρετανοί φοιτητές (σχεδόν το ένα τέταρτο της φοιτητικής κοινότητας της Βρετανίας), σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής έρευνα του είδους.
Συνεχίζεται το δύσκολο έργο της ανάσυρσης των σορών στις γαλλικές Άλπεις, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο της Germanwings.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Πάτρικ Τουρόν, αναπληρωτή διευθυντή του Ινστιτούτου Εγκληματικών Ερευνών στην Εθνική Χωροφυλακή μία ομάδα εμπειρογνωμόνων έχει σταλεί στο σημείο της συντριβής για να ξεκινήσει η αναγνώριση των σορών, ενώ μία ομάδα εργάζεται για την περισυλλογή των λειψάνων και του βιολογικού υλικού που κρίνεται απαραίτητο για την αναγνώριση των σορών.
«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του», υπογράμμισε σε δηλώσεις του από την Τρίπολη, ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου.
Στο νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύονται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς που μεταφέρθηκαν εκεί από τις φυλακές Δομοκού, μετά την απεργία πείνας που κάνουν εδώ και ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές τύπου Γ’.
Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις εργασίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας Π.Σκουρλέτης την Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝ.
Το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία, με τις υπ΄ αριθμ. 1031-1035/2015 αποφάσεις του, ότι είναι συνταγματικές και σύμφωνες με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία οι περικοπές των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και του επιδόματος θερινής αδείας των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (εκτός του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων) και απέρριψε προσφυγές Συλλόγων Συνταξιούχων.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά με επιστολή της διαμαρτύρεται για την πρόσφατη βεβήλωση του αγάλματος του Κωστή Παλαμά, που βρίσκεται στον Κήπο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

«Με αποτροπιασμό είδαμε αυτές τις μέρες αποκεφαλισμούς και καταστροφές αγαλμάτων μορφών που πρωτοστάτησαν στην καλλιτεχνική δημιουργία, ανόσιους (και ληστρικούς συγχρόνως) βανδαλισμούς εκκλησιών» αναφέρει η επιστολή.
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την εισβολή ισλαμιστών ανταρτών σε ένα δημοφιλές ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι δράστες ενδέχεται να κρατούν ομήρους, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος.
Ο γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ συμμετείχε σε τελετή στη μνήμη των 16 μαθητών και των δύο δασκάλων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.