espa pkm

Κυριακή, 26 Απριλίου 2026, 2:40:43 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κατά πολλές χιλιάδες ευρώ μπορεί να γίνει πλουσιότερος ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος μόλις ψηφιστεί από τη Βουλή ο νόμος που έχει ο ίδιος εξαγγείλει και νομοθετήσει για την επαναπρόσληψη περίπου 3.500 υπαλλήλων στο Δημόσιο.
Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέβασε στο διαδίκτυο τα πλήρη στοιχεία (ονόματα, φωτογραφίες και διευθύνσεις) 100 μελών των αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων, καλώντας τους οπαδούς του στις ΗΠΑ να τους σκοτώσουν. Η υπόθεση εξετάζεται από το αμερικανικό Πεντάγωνο.
«Το SPD χάνει την υπομονή του με τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του επικεφαλής της ΚΟ Τόμας Όπερμαν στο Spiegel. Ο ίδιος επισημαίνει ότι αναμένει από τον Αλ.Τσίπρα να παρουσιάσει συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων κατά τη συνάντησή του με την Μέρκελ και λέει «ναι» σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας -υπό όρους.
Η ανάρτηση της Αννας Διαμαντοπούλου στο facebook έχει ως εξής:


Αυτό το κείμενο το γράφω, επειδή πιστεύω, ότι το μέλλον της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια, κρίνεται σε λίγα 24ωρα και όχι σε μήνες.
Νέες διευκρινίσεις για το επίμαχο συμφωνητικό δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για «σκευωρία», «εκτέλεση συμβολαίου» και «κατασκευασμένη υπόθεση», πίσω από την οποία βρίσκονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο 62χρονος Ρίτσαρντ Γουάιτ, ο οποίος επιτέθηκε σε άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του αεροδρομίου της Νέας Ορλεάνης κρατώντας στο χέρι μία ματσέτα, κατέληξε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε φέροντας τραύματα από σφαίρες.
Το αεροδρόμιο και μεγάλο τμήμα της πόλης Ταΐζ, κοντά στο Άντεν, τέθηκε υπό τον έλεγχο των σιιτών Χούτι και στρατιωτών πιστών στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Χιλιάδες άτομα καταφτάνουν στο Λέστερ για την επαναταφή του βρετανού βασιλιά Ριχάρδου του Γ'.

Η νεκρική πομπή θα περάσει από διάφορα σημεία του Λέστερ που σχετίζονται με τον θρυλικό βρετανό βασιλιά, ο οποίος πέθανε το 1485 κατά τη διάρκεια μάχης.
Την Κυριακή 21 Μαρτίου ξεκινά ουσιαστικά η μακρά εκλογική πορεία της Ισπανίας, η οποία θα κορυφωθεί στα τέλη του έτους με τις γενικές εκλογές για τη νέα κυβέρνηση.

Οι πολίτες της Ανδαλουσίας προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τη νέα τοπική κυβέρνηση.
Οι συντάκτες του Charlie Hebdo διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση και νομή στα κέρδη της εφημερίδας, τα οποία, μετά την οικονομικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν τις επιθέσεις, έχουν εκτοξευτεί.

Οι συντάκτες υποστηρίζουν πως, αποδεδειγμένα, κινδυνεύουν ακόμη και με τη ζωή τους για τη δουλειά τους, όμως η διοίκηση εμφανίζεται αρνητική σε μία διένεξη που παίρνει πικρό χαρακτήρα όσο η τραγωδία είναι ακόμη νωπή.