espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 4:45:46 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η διάταξη που έφερε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και αφορά στην διάλυση της εταιρείας Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. προκάλεσε τις αντιδράσεις της ΝΔ. Οι βουλευτές του κόμματος Μ.

Πιλοτικά για ένα χρόνο( σχολική χρονιά 2015-16 ) η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου  Παιδείας.

Ένας στους τρεις 15χρονους έχει καπνίσει τσιγάρο, ενώ ένας στους 8 έχει μεθύσει τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο μήνα δείχνουν τα αποτελέσματα της «Πανελλήνιας έρευνας για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών - HBSC/WHO».
Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ μετά τις καταγγελίες ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον της πόλης Σάρμιν με αέριο χλωρίου στις 16 Μαρτίου, ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε ανακοίνωσή του.
Στις Βρυξέλλες είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβερνητική αποστολή έφτασαν στη βελγική πρωτεύουσα νωρίτερα το μεσημέρι για να δώσουν την πολιτική μάχη στην επταμερή και στις κατ' ιδίαν επαφές που πιθανώς θα έχει ο ΛΑ.
Εσωκομματικές αντιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αντιδράσεις αριστερών οργανώσεων και μελών περιβαλλοντικών κινήσεων έχει προκαλέσει η υπόθεση της αδειοδότησης για την ανακατασκευή και διεύρυνση χρήσεων στο τουριστικό συγκρότημα «Αστέρια Γλυφάδας».
Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης μεγάλωσε δραματικά. Oι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%.
«Στην περίπτωση που υπάρχει άμεσος κίνδυνος από τυχόν καθυστέρηση ή πρόκειται για αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλουν να επεμβαίνουν, έστω και χωρίς παραγγελία του εισαγγελέα, για τη βεβαίωση του εγκλήματος, τη συλλογή των αποδείξεων και πειστηρίων και τη σύλληψη των δραστών».

Με μια ανακοίνωσή του ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Θ. Φορτσάκης εξαπολύει ακραία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα ο οποίος προσκλήθηκε από τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών να μιλήσει στην τελετή για την 25η Μαρτίου που διοργανώνεται ανήμερα της επετείου.

Τα πορίσματα έρευνας για τις «προσλήψεις του Ολοκαυτώματος και του Αντισημιτισμού στην Ελλάδα», παρουσιάστηκαν στη βρετανική πρεσβεία, με κεντρικό συμπέρασμα την «ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού και των αντιλήψεων για το Ολοκαύτωμα, μεταξύ της ελληνικής κοινής γνώμης».