espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 12:26:22 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο γάμος της είναι προαποφασισμένος και εκείνη, ένα από τα παιδιά-νύφες της Ινδίας, δεν έχει καμία επιλογή. «Δεν θέλω να παντρευτώ» λέει 13χρονη Ινδή στο γράμμα που έγραψε προς τον διευθυντή του σχολείου της εκλιπαρώντας να την βοηθήσει προκειμένου να σταματήσει τον επικείμενο γάμο.
Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, (13:00) η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) προκειμένου να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Καταργείται οριστικά η απόφαση που επανέθετε σε ισχύ την υγειονομική διάταξη που επέτρεπε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών ιερόδουλων γυναικών, μετά και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής ρύθμισης του υπουργείου Υγείας.
Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έπειτα από αεροπορική επιδρομή στο Δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με πηγές της Guardian.

Αξιωματούχος στο Ιράκ, ο οποίος συνδέεται με την οργάνωση των τζιχαντιστών, αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα ότι ο Αλ Μπαγκντάντι υπέστη σοβαρά τραύματα σε αεροπορική επιδρομή από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, τον περασμένο Μάρτιο.
Η μεγαλύτερη προσφυγική τραγωδία που έχει καταγραφεί στα χρονικά στα νερά της Μεσογείου είναι το ναυάγιο του αλιευτικού που οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 800 μετανάστες τη νύχτα του Σαββάτου, επιβεβαιώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR).
Περίπου 40 ένοπλοι Αλβανοί που φορούσαν στολές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK) εισέβαλαν σε αστυνομικό φυλάκιο στη βόρεια ΠΓΔΜ, κρατώντας ομήρους αρκετούς αστυνομικούς.

Οι ένοπλοι έφυγαν από το αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο μετά από αρκετές ώρες.
Η ρωσική οικονομία συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2015 κατά 2% σε ετήσια βάση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αποδίδοντας τη μείωση του ΑΕΠ στις πρωτοφανείς δυσκολίες από τη βουτιά της τιμής του πετρελαίου και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα για το ζήτημα της Ουκρανίας.
Παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και άμεση συνάντηση μαζί του ζητούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στη διακίνηση του φαρμάκου, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των διαπραγματεύσεων και το θέμα της πορείας της χώρας στην ΕΕ ζητεί από τον Πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Πόσοι μετανάστες επιχειρούν να φτάσουν την Ευρώπη, από πού έρχονται, πώς διαχειρίζεται η ΕΕ την κρίση που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, και πόσες από τις αιτήσεις για άσυλο έχουν γίνει αποδεκτές; Ρεπορτάζ του BBC συνοψίζει το πρόβλημα σε 5 ερωτήσεις και απαντήσεις: