espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 9:44:19 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε 278,7 δισ. ευρώ αποτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων, εκ των οποίων τα 10,3 δισ. ευρώ αφορούν το λεγόμενο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

Τα στοιχεία αυτά ανέφερε στην Ειδική Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, όπως ονομάστηκε η επιτροπή λογιστικού ελέγχου που συγκρότησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπέρ της ενίσχυσης του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας, αλλά και ενίσχυσης με προσωπικό της εταιρείας «ΔΕΗ-Ανανεώσιμες», εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.
Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι προετοιμάζει το κρίσιμο οικονομικό σχέδιο για την επόμενη τριετία με προτεραιότητα την εξοικονόμηση 10 δις ευρώ. Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η κεντροαριστερά εμφανίζεται συρρικνωμένη, μεταδίδει Deutsche Welle.
Ο Ντμίτρο Γιάρος, αρχηγός της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας (Πράβι Σεκτόρ), τα μέλη της οποίας μάχονται μαζί με τον ουκρανικό στρατό εναντίον των φιλορώσων στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, διορίστηκε σύμβουλος στο υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι ένοπλες δυνάμεις και η ίδια η οργάνωση.
Η τουρκική ομοσπονδία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διακόπτεται για μία εβδομάδα, μετά την επίθεση ενόπλων στο πούλμαν της Φενέρμπαχτσε.

Οπως είναι γνωστό, άγνωστοι πυροβόλησαν στο πούλμαν της τουρκικής ομάδας στη διαδρομή από το γήπεδο της Ρίζεσπορ προς το αεροδρόμιο, στην πόλη Τραπεζούντα.
Η Κίνα έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία και το γενικό του προξενείο στην Υεμένη εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δύο κινεζικά πολεμικά πλοία απομάκρυναν 613 Κινέζους πολίτες και 279 αλλοδαπούς από την Υεμένη, επεσήμανε το υπουργείο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο στρατός της Κίνας βοηθά άλλες χώρες να απομακρύνουν πολίτες τους στη διάρκεια μιας διεθνούς κρίσης.
Τρία αεροσκάφη που κατευθύνονταν για προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αναγκάστηκαν να προσγειωθούν σε άλλα βρετανικά αεροδρόμια εξαιτίας τεχνικού προβλήματος στο επίγειο σύστημα προσγείωσης του αερολιμένα.

Πτήση της Lufthansa από την Φρανκφούρτη και της Iceland Air από το Κέφλαβικ έλαβαν οδηγίες να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, ενώ αεροσκάφος της εταιρείας Blybe που προερχόταν από το Παρίσι προσγειώθηκε τελικά στο Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον Independent.
Συνάντηση εργασίας είχαν το πρωί της Μ.Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο αποδοτικότερος συντονισμός των δύο υπουργείων με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μεγιστοποίηση του παραγόμενου πλούτου.

Τροπολογία για την κατάργηση των διατάξεων που θεσπίστηκαν μετά τα επεισόδια του 2008 και αφορούν τους κουκουλοφόρους, κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄.

«Τα επικοινωνιακά παιχνίδια πρέπει να σταματήσουν και όλοι πρέπει να ασχοληθούν με τη συνεχιζόμενη βύθιση της πραγματικής οικονομίας. Το να μεταθέτεις το ενδεχόμενο "ατυχήματος" από εβδομάδα σε εβδομάδα δε συνιστά νίκη» σχολίασε με ανακοίνωσή του το Ποτάμι για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.