Δημοσιογράφος που εργαζόταν επί σειρά ετών για το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ έχασε τη ζωή του χθες Δευτέρα σε βομβαρδισμό του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Γάζα: Νεκρός δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα, συνεχείς βομβαρδισμοί και στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ
Τραγωδία στη Σεούλ: Νεκρός μοτοσικλετιστής που έπεσε σε καταβόθρα – Καρέ-καρέ η στιγμή σε βίντεο
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας μοτοσικλετιστής στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, όταν κατέρρευσε ξαφνικά ο δρόμος κάτω από τα πόδια του, το απόγευμα της Δευτέρας (24/3).
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Γκανγκντόνγκ, όταν, όπως καταγράφεται σε βίντεο από κάμερα ταμπλό διερχόμενου οχήματος, άνοιξε μια τεράστια καταβόθρα στον δρόμο.
Ιστορικοί αναλύουν την κληρονομιά της Ελληνικής Επανάστασης με αφορμή την έκδοση νέου συλλογικού τόμου
Πόσο βοήθησε την ιστοριογραφία η δισεκατονταετηρίδα από την Ελληνική Επανάσταση; Τι πρέπει να ξεχάσουμε από αυτά που μάθαμε για το 1821 και τι να εντάξουμε ως νέα γνώση; Πώς αντιμετώπισε την εξέγερση η Υψηλή Πύλη; Τι σήμαινε για έναν καθολικό στις Κυκλάδες η πορεία προς το εθνικό κράτος;
Στη Θεσσαλονίκη, 23 άτομα συνελήφθησαν για οδήγηση χωρίς δίπλωμα σε 48 ώρες
Είκοσι τρία άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο 48ωρο (6 την Κυριακή και 17 τη Δευτέρα) στη Θεσσαλονίκη να οδηγούν χωρίς να έχουν δίπλωμα. Το στοιχείο αυτό προέκυψε από ελέγχους που έκαναν οι αστυνομικές Αρχές σε διάφορα σημεία της πόλης.
Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Δύο άτομα συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών, ύστερα από πληροφορίες ότι πωλούσαν ναρκωτικές ουσίες εντός του χώρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Πρόκειται για έναν 26χρονο ημεδαπό κι έναν 39χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσπάθησαν να διαφύγουν όταν πήγαν αστυνομικοί να τους ελέγξουν και τελικά συνελήφθησαν.
Στ. Παραστατίδης: Μήνυμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου
Ολόκληρος ο ελληνισμός, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, γιορτάζει σήμερα, με εθνική υπερηφάνεια, την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, της 25ης Μαρτίου. Τιμάμε την ημέρα αυτή καθώς αποτέλεσε την αφετηρία, το ηρωικό ξεκίνημα του αδούλωτου λαού μας για να ανοίξει ο δρόμος για την εθνική του αποκατάσταση. Είναι ημέρα φωτός, δόξας και εθνικής αθανασίας, ημέρα που διδάσκει το καθήκον προς την πατρίδα και την αγάπη για ελευθερία.
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
«Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, μία από τις πιο φωτεινές σελίδες της Ιστορίας μας, εκπέμπει μηνύματα εθνικής υπερηφάνειας, πίστης και ελπίδας.
Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι η γενέθλια πράξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του υπόδουλου γένους που οδήγησε στο ξέφωτο της ελευθερίας.
Μήνυμα Δημάρχου Παιονίας Κ. Σιωνίδη για την 25η Μαρτίου
Νέα Ζηλανδία: Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ πλήττει το νότιο νησί
Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ πλήττει το νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, προειδοποιώντας για πιθανό τσουνάμι. Ισχυρός σεισμός, με μέγεθος 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στ’ ανοικτά του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών USGS.