Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:58:18 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 13:07

«Κλήδονας» στην Ευρωπό

 Το έθιμο «του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα» αναβίωσε και φέτος ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού, με όμορφες εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Ευρωπού, τιμώντας γι’ άλλη μια φορά την πολιτιστική παράδοση του τόπου.
«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αϊ Γιαννιού τη χάρη να βγει να ριζικάρι κι όποια ‘ναι καλορίζικη να δώσει να τον πάρει…»
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 13:05

« Χτύπησε» ξανά ο Σάββας Τσιτουρίδης

 Για δεύτερη φορά στον τελευταίο μήνα ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης προκαλεί το πανελλήνιο ενδιαφέρον με τις δηλώσεις του περί ελλιπούς καθοδήγησης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι δηλώσεις αυτές μάλιστα αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς έγιναν σε μια κρίσιμη πολιτική καμπή λόγω της δυσχερούς θέσης στην οποία περιήλθε και το κυβερνών κόμμα - πέραν του ΑΣΟΚ- από το σκάνδαλο Siemens.
Το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας, την παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στις αμοιβές των εργαζομένων, τη ρύπανση του περιβάλλοντος κυρίως στο Γαλλικό ποταμό και τη μη τήρηση τω κανόνων υγιεινής και ασφάλειας κατήγγειλαν από το Κιλκίς τα στελέχη του Κ.Κ.Ε Νίκος Χριστάνης, μέλος της Κ.Ε και γραμματέας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Περικλής Χριστοδουλίδης γραμματέας της νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς και Κώστας Πινέλης ιστορικό στέλεχος του κόμματος. Στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν στα τοπικά μ.μ.ε.  στην αίθουσα του Δημαρχείου Κιλκίς απηύθυναν προειδοποίηση ότι «θα σπάσουμε το κλίμα αυτό».
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 13:00

Τουρνουά 5Χ5 από ΤΟ ΣΥΝ Γαλλικό

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία του πενταμελούς Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟΣΥΝ) του Δήμου Γαλλικού, για διοργάνωση Τουρνουά 5Χ5 Σάλας, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καμπάνη. Οι συμμετοχές των ομάδων έφθασαν τις 16, ενώ μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση του φίλαθλου κοινού της περιοχής, καθώς οι κερκίδες του γηπέδου ήταν γεμάτες και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης.
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:58

Ο Δήμος Γαλλικού στην ψηφιακή εποχή

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Καμπάνη, η Ημερίδα με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Γαλλικού», η οποία υλοποιήθηκε με αφορμή την ένταξη του Δήμου στη Νέα Ψηφιακή εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government).
Η Νέα Εποχή για το Δήμο Γαλλικού, εγκαινιάστηκε με την έναρξη της λειτουργίας της νέας, πλήρως ανανεωμένης και διαδραστικής του ιστοσελίδας www.dimosgallikou.gr
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:56

Ο Δήμος Δοϊράνης στην ψηφιακή εποχή

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Δοϊράνης», η οποία υλοποιήθηκε με αφορμή την ένταξη του Δήμου στη Νέα Ψηφιακή εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government).
«Εγκαινιάζουμε τη νέα εποχή με την έναρξη της λειτουργίας της νέας, πλήρως ανανεωμένης και διαδραστικής του ιστοσελίδας www.dimos-doiranis.gr», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Δοϊράνης.
«Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, η οποία εντάσσεται στο έργο των Δημοτικών Διαδικτυακών Πυλών, ο Δήμος Δοϊράνης πλέον έχει:
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:55

Ποιος δίνει το δικαίωμα;

Από που αντλούν οι εργοδότες το δικαίωμα να αρνούνται σε βουλευτή την εισοδο σε εργοστάσιο για να ενημερωθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους για τις συνθήκες εργασίας ; αναρωτήθηκαν τα στελέχη του Κ.Κ.Ε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Προφανώς ρητορική η ερώτηση. Διότι η απάντηση είναι πασίγνωστη. Από εκεί ακριβώς που αντλούν το “δικαίωμα” οι εφτά εταιρείες γάλακτος να λειτουργοπύν το καρτέλ τους κάνοντας την ζωή κόλαση σε παραγωγούς και καταναλωτές. Από εκεί που λαμβάνουν το “ελεύθερο” οι κάθε λογής κερδοσκόποι να βάζουν χέρι στην τσέπη μας όχι μόνο ανεμπόδιστοι, αλλά και επιδοτούμενοι.
Από εκεί που αντλούν το δικαιωμα πράσινοι και γάλάζιοι ενώ καίγεται ο τόπος, εκείνοι να ασχολούνται δήθεν έκπληκτοι αν οι ταμίες τους πήραν - και με ποιο τρόπο-μαύρο χρήμα.
Ποιος δίνει τα δικαιώματα αυτά; Μα ο λαός φυσικά. Με τις επιλογές του στις κάλπες.
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:53

O τοπικός τύπος και οι δήμοι

Δελτίο τύπου μας έστειλε ο δήμος Δοϊράνης για την ένταξή του στις διαδικτυακές πύλες. Μέχρι τώρα ΟΛΕΣ οι ανακοινώσεις του δήμου Δοϊράνης δημοσιεύθηκαν ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ από τις εφημερίδες μας, κι έτσι θα συνεχίσουμε. Γιατί ο κάθε δήμος ανήκει πρωτίστως στους δημότες και αυτούς οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε.
Την ίδια συμπεριφορά όμως απαιτούμε και από τους δήμους προς τον τοπικό τύπο.
Για παράδειγμα, ενώ προβάλλαμε με τον καλύτερο τρόπο, και πριν και μετά, το τουρνουά βετεράνων ποδοσφαιριστών που οργάνωσε ο δήμος Δοϊράνης, στέλνοντας μάλιστα και τον υπεύθυνο των αθλητικών μας στο Δροσάτο και στη διοργάνωση, για την καλύτερη κάλυψη, κι ενώ το ίδιο θετική ήταν η στάση όλου του τοπικού τύπου προς τη διοργάνωση αυτή, εντελώς μικρόψυχα, με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Δοϊράνης ευχαρίστησε για την προβολή της διοργάνωσης, ένα τηλεοπτικό κανάλι κι ένα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και μια εφημερίδα του νομού μας..!
Γιατί τώρα τα δελτία τύπου δεν τα στέλνει μόνο στα τρία αυτά μέσα και απευθύνεται σε όλο τον τοπικό τύπο;
Δεν περιμένουμε «ευχαριστώ» από κανέναν, γιατί κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή σωστά τη δουλειά μας. Περιμένουμε όμως το στοιχειώδη σεβασμό γι’ αυτό που κάνουμε.
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:52

Πανομοιότυπα

Την ίδια ημέρα έφθασε στα γραφεία μας και η ανακοίνωση του δήμου Γαλλικού για την ένταξή του στη διαδικτυακή πύλη, που είναι πανομοιότυπη με αυτή του δήμου Δοϊράνης.
Προφανώς οι ανακοινώσεις έχουν γραφεί από την εταιρεία που ανέλαβε το πρόγραμμα για όλους τους δήμους.
Ας προσέξουν. Μη μας στείλουν το ίδιο κείμενο 11 φορές!
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 12:52

Εξαιρέσεις

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν τα στελέχη του Κ.Κ.Ε. την εμπειρια τους από τις επισκέψιες σε εργοστάσια του νομού με σκοπό να μιλήσουν με τους εργαζόμενους.
Ρωτήσαμε λοιπόν αν κατάφεραν να μιλήσουν - σε κάποια ούτε να περάσουν την πύλη δεν μπόρεσαν και αλλού τους απείλησαν ακόμα κι όταν προσπάθησαν να μοιράσουν φυλλάδια με τις θέσεις του κόμματος μέσα στον αύλειο χώρο- αν τέλος πάντων υπήρξαν και περιπτώσεις εργοστασίων όπου τους επιτράπηκε να μιλήσουν με τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους εργασίας.
Ε, λοιπόν υπήρξαν τέσσερα εργοστάσια όπου έπραξαν ανεμπόδιστα το πολτικό τους έργο: Τιμής ένεκεν τα αναφέρουμε: ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΙΛΚΙΣ, ΠΡΕΚΟΝΣΤΡΟΥΚΤΑ, ΚΟΝ.Β.Α κα ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ.
Να μην γράφουμε μόνο τα στραβά..