espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 2:10:43 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία συναντάται την Πέμπτη ο πρωθυπουργός στο Παρίσι, όπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Οργανισμού για τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση με τον Άνχελ Γκουρία πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία και εν συνεχεία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Σε διάβημα προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς το Βερολίνο, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη αποδοκιμασία των δηλώσεων του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς εκτιμήθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του κ.
Από το Βερολίνο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε τη χορήγηση 17,5 δισ. δολαρίων (ή 15,5 δισ. ευρώ) στην Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Τεταμένα παραμένουν τα πνεύματα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι: Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από αστυνομικό τμήμα, έπεσαν πυροβολισμοί τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς, προκαλώντας πανικό.

Το κλίμα είναι βαρύ παρά την ανακοίνωση του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας πως θα παραιτηθεί υπό το βάρος της έκθεσης-κόλαφο που καταλογίζει κουλτούρα ρατσιστικής συμπεριφοράς στο Σώμα.
Άλλη μία υπόθεση ντροπιάζει την αμερικανική Μυστική Υπηρεσία, υπεύθυνη για τη φύλαξη του αμερικανού προέδρου: Δημοσίευμα θέλει να έχει ξεκινήσει έρευνα για δύο μέλη της που, υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγησαν το αυτοκίνητό τους πάνω σε στηθαίο προστασίας του Λευκού Οίκου.

Τεταμένα παραμένουν τα πνεύματα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι: Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από αστυνομικό τμήμα, έπεσαν πυροβολισμοί τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς, προκαλώντας πανικό.

Το κλίμα είναι βαρύ παρά την ανακοίνωση του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας πως θα παραιτηθεί υπό το βάρος της έκθεσης-κόλαφο που καταλογίζει κουλτούρα ρατσιστικής συμπεριφοράς στο Σώμα.

Νέα διατύπωση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη: «Δεν θα ήταν κακή ιδέα» είπε, αλλά ξεκαθάρισε ρητά πως με αυτή τη διατύπωση δεν προαναγγέλλει ένα δημοψήφισμα. Παράλληλα, αρνήθηκε να απαντήσει στις βολές του Σόιμπλε.

Στο νέο του βιβλίο «Frontline Ukraine» (Ουκρανία Πρώτη Γραμμή) ο καθηγητής Ρωσικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Κεντ στη Βρετανία Ρίτσαρντ Σάκουα περιγράφει το πώς η κρίση στην Ουκρανία βρίσκει τις ρίζες της στην απομόνωση της Ρωσίας από τους διεθνείς θεσμούς, μια προβληματική τακτική απομόνωσης την οποία η Δύση εφαρμόζει έναντι του Κρεμλίνου από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Σήμερα, Πέμπτη, στις 15:00 απολογείται ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του ως προς τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που βαρύνεται με δύο κακουργηματικές κατηγορίες, νόθευση δημοσίου εγγράφου και απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία, θα δώσει τη δική του εκδοχή πραγμάτων στους δικαστές στην πολύπλοκη αυτή υπόθεση.
Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες ανώτατοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εν όψει των κρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και την αποκάλυψη του «Βήματος» για ενδεχόμενη αποστρατεία και των δυο υπαρχηγών, των κκ.