espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 11:53:05 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μια Βρετανίδα που ζητούσε την οικονομική στήριξη του εκατομμυριούχου πρώην συζύγου της, από τον οποίο χώρισε πριν από... 22 χρόνια, δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο έκρινε ότι μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει διατροφή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε βάρος φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, μιας ρωσικής τράπεζας αλλά και σε βάρος πρώην υπουργών της προηγούμενης ουκρανικής κυβέρνησης.
Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να διαλύσουν διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας στον έναν χρόνο από το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, του εφήβου που μετατράπηκε σε σύμβολο της βίαιης καταστολής της μαζικής αντικυβερνητικής εξέγερσης το 2013.
Ενα άτομο τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας με όχημα του ΙΓΜΕ στο 168ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο το απόγευμα της Τετάρτης.
Στην εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης βρεφών, παιδιών και εφήβων που οι οικογένειες τους ή τα εγκατέλειψαν ή δεν μπορούν να τα βοηθήσουν λόγω της οικονομικής κρίσης έχει προχωρήσει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τις αρχές Μαρτίου.

Για ακραίο λαϊκισμό, αμετροέπεια, απουσία αισθητικής και άρνηση του ορθού λόγου, επικρίνουν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, με δήλωσή τους, οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός τονίζοντας: «Δεν αντιλαμβάνεται ο κύριος πρωθυπουργός ότι ο εθνολαϊκισμός στους υπερευαίσθητους τομείς της Εθνικής Άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής οδηγεί μοιραία σε νέες εθνικές περιπέτειες;».

Τη μη άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου και του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια.

Η Επιτροπή, που εξέτασε την υπόθεση της μήνυσης δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ και την υπόθεση για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις του κ.

Τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση, μέχρι τώρα η κυβέρνηση έπαιζε με τους συμβολισμούς και τις λέξεις, σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται: «Τώρα αρχίζουν να μπαίνουν στην πραγματική διαπραγμάτευση, διότι μέχρι στιγμής έπαιζαν θέατρο.

Ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία των νέων γενικών γραμματέων, οι οποίοι ορίστηκαν με κοινές αποφάσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Δικαιοσύνης.
Μια Βρετανίδα που ζητούσε την οικονομική στήριξη του εκατομμυριούχου πρώην συζύγου της, από τον οποίο χώρισε πριν από... 22 χρόνια, δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο έκρινε ότι μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει διατροφή.