Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:11:40 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στις αρχές της δεκαετίας η εταιρεία μεταποίησης καπνού που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της πρώην ΛΟΡΤΕΞ ζήτησε από τα δήμο Γαλλικού την κατάργηση ενός αγροτικού δρόμου που εφάπτονταν του εργοστασίου και τη μετατόπισή του στο τέλος των χωραφιών που αγόρασε με στόχο να επεκταθεί.
Η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε συχνά και μάλιστα στη περιοχή της Νέας Σάντας με αποφάσεις της Νομαρχίας, όπως τότε ο νόμος προέβλεπε, διευκολύνθηκαν μεγάλες εταιρείες.
Η Ανοιξιάτικη περίοδος είναι πλούσια σε έθιμα για τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Μεσιάς  «Αλ. Βυζάντιο» του δήμου Ευρωπού, ο οποίος ξεκίνησε από το Πάσχα με τις Λαζαρίνες, τα κάλαντα και με το κάψιμο του Οβριού τη Μ. Παρασκευή, για να φτάσει στο αποκορύφωμά του με τις εκδηλώσεις του Μαΐου προς τιμήν του Αγ. Κων\νου και Ελένης.
«Επιχειρηματικότητα και Αειφόρος ανάπτυξη» είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να προσεγγίσει την Αγορά και να ενθαρρύνει τους νέους, φοιτητές και αποφοίτους, να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 29 Μαΐου 2008 και ώρα 10.00, στην αίθουσα 212 του τμήματος Οικονομικών Επιστημών (2ος όροφος σχολής Ν.Ο.Π.Ε.).
Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 15:11

1η BIOLOGICA: Φυσικά … εκ φύσεως!

Με τη συμμετοχή 255 εκθετών, με δυναμικό πρόγραμμα εμπορικών επισκεπτών από 10 χώρες και ενισχυμένη με τη νέα ψηφιακή υπηρεσία «AFTER EXPO MARKET», που προσφέρει η HELEXPO A.E. στους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες της, ανοίγει την Πέμπτη, 29 Μαϊου, τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η 1η BIOLOGICA, η πρώτη Διεθνής Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων στην Ελλάδα.
Στηρίζει τον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων του ν. Κιλκίς το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη μάχη που ξέσπασε ως προς την επιλογή του χώρου.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, με αφορμή την απεργία των εργαζομένων του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς ανακοινώνει τα εξής:
 «Από τη γη ως τα αστέρια», είναι ο τίτλος της φετινής εκδήλωσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Το περιεχόμενό της είναι παραμυθένιο και μουσικό (λαϊκή μουσική). Εκτός από τον καθαρά παιδαγωγικό σκοπό, επιχειρεί και μια σε βάθος γνωριμία και ουσιαστική ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και των γονέων τους με το έργο και την αποστολή ζωής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν  για την ενίσχυση της προσπάθειάς τους.
Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 15:08

Η Ιστορία δεν παραγράφεται

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 Στις ανιστόρητες και γελοίες αιτιάσεις της ΄Αγκυρας περί δήθεν συγκεντρώσεων επ΄ ευκαιρία των «ψευτογενοκτονιών» όπως αναφέρει, απαντούμε με τα εξής:
Να διαβάσει η ΄Αγκυρα το άρθρο 50 του προσφάτου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Να αντιληφθεί επιτέλους ότι πολιτισμένοι λαοί και κυβερνήσεις, είναι αυτές που αναγνωρίζουν τα ιστορικά τους λάθη και συμφιλιώνονται με το ιστορικό τους παρελθόν.
Μέρα παρά μέρα συμβαίνει κάποιο ατύχημα στη συμβολή των δρόμων Βενιζέλου και Αγ. Γεωργίου, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φαχουρίδης και πρότεινε να λειτουργήσει ένα φανάρι στην επικίνδυνη αυτή διασταύρωση.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:59

Η αιτία της καθυστέρησης

Στην Καρδίτσα, πόλη και νομό περίπου σαν το δικό μας, ξεκίνησαν με εμάς και ήδη πέτυχαν το τέταρτο τμήμα ΤΕΙ. Εμείς βρισκόμαστε στο ένα. Να εντείνουμε τους ρυθμούς μας, πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ηλιάδης στην συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Κιλκίς.
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:59

Εμπιστοσύνη στους νέους

Από την πρωτοβουλία που πήρε η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, με συντονιστή τον καθηγητή Θεόφιλο Γουλτίδη, για τον καθαρισμό του λόφου του Αη Γιώργη, και στην οποία συμμετείχαμε ως εφημερίδες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά τους, βγαίνουν κάποια απλά συμπεράσματα.