espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 5:06:27 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την αυτοκτονία ενός 54χρονου απέτρεψε το πρωί της Τετάρτης στην Πάτρα αρχιφύλακας που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Ο 54χρονος βγήκε στο μπαλκόνι 5ου ορόφου πολυκατοικίας και εξέφρασε την πρόθεσή του να πέσει στο κενό.
Διευκρινίσεις για τις διαδικασίες επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας, σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Επισημαίνει ότι οι διαδικασίες γίνονται έπειτα από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία.
Ενας 67χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της τοπικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του το 1ο Ανακριτικό Τμήμα Θεσσαλονίκης, για αποπλάνηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση.
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην κεντρική και νότια χώρα, από το πρωί της Παρασκευής, αρχικά από τα νοτιοδυτικά.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο (από την Κεφαλλονιά και νοτιότερα), τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη δυτική Στερεά.
Χιλιάδες νεκροί, μία χώρα σε ερείπια, εκατομμύρια εκτοπισμένοι εντός και -κυρίως- εκτός σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να γλιτώσουν από τη λαίλαπα, μία ηγεσία που έχει απομονωθεί πλήρως από το εξωτερικό ενώ κομμάτια της επικράτειας έχουν πέσει στους τζιχαντιστές και έχουν γίνει μαύρη τρύπα ενός μεσαιωνικού και αιμοδιψούς «χαλιφάτου»: Η συριακή τραγωδία, που συμπληρώνει τέσσερα χρόνια, παραμένει ένα χαοτικό αδιέξοδο που φαίνεται από κάθε πλευρά.
Σχόλια καταδίκης από τα υπόλοιπα κόμματα στο Λονδίνο έχει προκαλέσει η αναφορά του Νάιτζελ Φάρατζ, του UKIP, πως θα ακύρωνε «τους περισσότερους νόμους» για την καταπολέμηση των διακρίσεων, καθώς κατά την άποψή του πλέον είναι πλέον παρωχημένοι.
Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, τα ακόλουθα:


Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία «να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα», τονίζοντας ότι «οι περικοπές των συντάξεων ήταν το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και έγιναν χωρίς αναλογιστικές μελέτες»
Σε διάβημα προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς το Βερολίνο, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη αποδοκιμασία των δηλώσεων του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς εκτιμήθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του κ.
«Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθεί στο "Ποτάμι" για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ, αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ ΑΕ.