espa pkm

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, 1:29:37 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το διεθνές αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου -το μεγαλύτερο της Ευρώπης- ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του για όλη την ημέρα, εξαιτίας διακοπής ρεύματος, οφειλόμενης σε πυρκαγιά σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε απόψε το εκτελεστικό διάταγμα που έχει ως στόχο να διαλύσει το υπουργείο Παιδείας, μια πρωτοβουλία που ικανοποιεί την αμερικανική δεξιά, η οποία βλέπει στα σχολεία ένα πεδίο καταπολέμησης των προοδευτικών ιδεών.

Σε συνέχεια των συμπερασμάτων του της 6ης Μαρτίου 2025 και υπό το πρίσμα της Λευκής Βίβλου για το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Άμυνας της 19ης Μαρτίου 2025, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί για επιτάχυνση των εργασιών ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά η αμυντική ετοιμότητα της Ευρώπης εντός των επόμενων πέντε ετών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε σημείο ανατροπής, αντιμέτωπη με τα ρωσικά και αμερικανικά χτυπήματα, και οφείλει να αναλάβει δράση αν θέλει πραγματικά να πάρει την τύχη της στα χέρια της, προειδοποιεί ο γάλλος ευρωβουλευτής Ραφαέλ Γκλυκσμάν σε συνέντευξή του στο AFP.

Οι πόλεις μας πρέπει και μπορούν να γίνουν πιο ανθεκτικές, πιο ανθρώπινες, πιο βιώσιμες περιβαλλοντικά, τόνισε ο επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σήμερα στο 3ο Forum του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην κατάσταση της Γάζας, με επίκεντρο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του στη νότια Γάζα, επιφέροντας σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειες στην περιοχή.

Η τουρκική αστυνομία έκανε απόψε χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων προς την κατεύθυνση του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από κάλεσμα του κόμματος CHP του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Συνελήφθησαν πριν από λίγο, ο προ δύο ημερών παραιτηθείς δήμαρχος του Κότσανι, Λιούπτσο Παπάζοφ, καθώς και άλλα δύο άτομα που είχαν διατελέσει δήμαρχοι της πόλης τα προηγούμενα χρόνια.

Η Θεσσαλονίκη βιώνει μια αναβίωση στον τομέα των νέων τεχνολογιών και των καινοτόμων επενδύσεων, με το όραμα της μεταμόρφωσης της πόλης σε τεχνολογικό κόμβο να γίνεται πραγματικότητα.

Τους 1.300 έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι στο κέντρο αριστείας (DACC) της Deloitte εντός της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, γεγονός που σημαίνει ότι ο οργανισμός θα πρέπει σύντομα να μετακομίσει σε άλλες εγκαταστάσεις, γιατί οι υπάρχουσες εξαντλούν τη χωρητικότητά τους.