Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:28:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Ευρωπού με ομόφωνη απόφαση-ψήφισμά του, διαμαρτύρεται έντονα για την υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας και την εν γένει λειτουργία τόσο του Περιφερειακού Ιατρείου της Ευρωπού   όσο και του Αγίου Πέτρου. Οι ημέρες επίσκεψης των ιατρών έχουν περιοριστεί στις τρεις εβδομαδιαίως, ενώ πριν δύο χρόνια, η παρουσία των αγροτικών ιατρών ήταν καθημερινή. Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις των υπευθύνων, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και οι ουρές και διαμαρτυρίες των δημοτών στα αγροτικά ιατρεία είναι καθημερινό φαινόμενο.
 Στήριγμα στους βιομήχανους της ΒΙ.ΠΕ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει βρει το Δημοτικό Σχολείο Σταυροχωρίου, στο στόχο του να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Εργαστήριο Πληροφορικής, για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών του και ν’ αντικαταστήσει τα κουφώματα του κτιρίου. Ο προϊστάμενος του σχολείου, Παναγιώτης Τσολαϊδης, απευθύνθηκε στην κοινωνική ευαισθησία επενδυτών και βρήκε ανταπόκριση. Αρχικά, ο νομάρχης, Βαγγέλης Μπαλάσκας, ανέλαβε το κόστος της διαμόρφωσης και των εγκαταστάσεων του Εργαστηρίου Πληροφορικής.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:38

Ασφαλείς παιδικές χαρές στο Κιλκίς

 Μια εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική παρέμβαση στις παιδικές χαρές του Δήμου Κιλκίς ξεκίνησε ήδη κι ολοκληρώνεται σύντομα. Πρόκειται για τοποθετήσεις ειδικών δαπέδων σ’ επιλεγμένα σημεία, τα οποία παρέχουν πλήρη προστασία στα παιδιά σε περίπτωση που πέσουν στο έδαφος. Τα δάπεδα ασφαλείας διαθέτουν τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και αντικαθιστούν τα σημεία με άμμο, η οποία ως υλικό προστασίας θεωρείται πλέον ξεπερασμένη.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:37

“Δον Περλιμπλίν”

 Πέρασαν 110 χρόνια από τη γέννηση του Φ. Γκ. Λόρκα, του ξεχωριστού θεατρικού συγγραφέα και μοναδικού ποιητή, που τόσο νωρίς, άδικα και βίαια έχασε τη ζωή του και ενώ είχε τόσα πολλά ακόμα να δώσει. Αυτό το μεγάλο ανάστημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τίμησε η “ΤΕΧΝΗ”, ανεβάζοντας επί σκηνής το μικρό αριστούργημα του “Δον Περλιμπλίν”.
Η εξατομίκευση των ζημιών ανά αγρότη και καλλιέργεια στα σιτηρά είναι το επόμενο βήμα μετά την γενική αξιολόγηση των καταστροφών από τα κλιμάκια της διεύθυνσης αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Κιλκίς. Η περιοχή της Πλαγιάς - Κορομηλιάς και Μεταλλικού είναι αυτές που επλήγησαν ισχυρότερα, ενώ η καταστροφή ήταν εντονότερη στο μαλακό σιτάρι και το κριθάρι  και ηπιότερη στο σκληρό. Μάλιστα οι καταστροφές στο σκληρό, στην ποικιλία με άγανο είναι ακόμα μικρότερες.
Με μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα βιολογικά προϊόντα έκλεισε από το δήμο Πολυκάστρου το πρόγραμμα της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας equal. Η equal αποτελεί εργαλείο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Απασχόληση, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και στοχεύει στην πειραματική εφαρμογή και διάδοση νέων τρόπων καταπολέμησης των διακρίσεων και της ανισότητας στον τομέα της απασχόλησης.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:34

Επίσκεψη Κιλτίδη στο Ποικίλον Όρος

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή του Ποικίλου Όρους συνοδεία του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτή της Β’ Αθηνών κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ και Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, Δημάρχων της Δυτικής Αττικής, εκπροσώπων του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (Α.Σ.Δ.Α) και υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, της Περιφέρειας Δασών Αττικής και Δασαρχών της περιοχής.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:33

«Ανοιχτό Διήμερο» για τα ΤΟ.ΣΥ.Ν.

Στην Αθήνα πραγματοποιείται το τρίτο προγραμματισμένο «Ανοιχτό Διήμερο» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που στόχο έχει την ενημέρωση των εκλεγμένων μελών των Τοπικών Συμβουλίων των Νέων ( ΤΟ.ΣΥ.Ν), σχετικά με τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση των προγραμμάτων και δράσεων που προτείνει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Τα προγράμματα και οι δράσεις αυτές συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 και ώρα 18.30, στην κεντρική αίθουσα του κινηματογράφου Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, συνέδριο με θέμα: «Κοινωνικώς Επιχειρείν ’08. Αξίες και Πρακτικές Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».
Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι πλέον η ALUMIL. Η ίδρυση του Ελληνικού Δικτύου Global Compact αναγγέλθηκε σε ειδική εκδήλωση στην οποία έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Global Compact Networks & Global Compact Partnerships, κ. Soren Petersen, ο επικεφαλής του UNDP Programme Management Office στην Αθήνα κ. Giuseppe Belsito κι ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κ. Νικόλαος Αναλυτής.