espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 5:01:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στο κελί του στις φυλακές Διαβατών έβαλε τέλος στη ζωή του ο κατηγορούμενος ως δράστης του τριπλού φονικού, που σημειώθηκε πριν από δύο μήνες, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με θύματα τον κουνιάδο του, τη σύζυγο του τελευταίου και τον ανήλικο γιο τους.
Στο αυτόφωρο Πειραιά οδηγήθηκαν την Τρίτη, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν τη Δευτέρα για υπόθαλψη της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου.

Πρόκειται για την 60χρονη μητέρα των αδελφών Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου - έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»- και την 26χρονη σύντροφο του δεύτερου.

Να ξεπεράσει, χωρίς απώλειες, την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την προσεχή Πέμπτη, θα επιχειρήσει ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς που ετοιμάζεται να προβεί σε σημαντικές, κατά τον ίδιο και τη σημερινή ηγετική ομάδα, κινήσεις στο εσωκομματικό πεδίο.

Με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ ανά ημέρα από την EE απειλείται η Ελλάδα για το γεγονός ότι η Ανατολική Αττική παραμένει βασίλειο των λυμάτων.

Στην περιοχή υπάρχουν περίπου 150.000 βόθροι, με συνέπεια η ρύπανση από βοθρολύματα που ρίχνονται ανεξέλεγκτα σε ρεματιές και δρόμους να έχει χτυπήσει «κόκκινο», όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ως καθηγητής Πληροφορικής με σχετικές σπουδές στο αντίστοιχο τμήμα της (τότε) ΑΣΟΕΕ –χωρίς ωστόσο να έχει πάρει το πτυχίο του– εργαζόταν περιστασιακά ο 39χρονος που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως βασικός συνεργάτης του πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού και ως «σύνδεσμος» με έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Μπαράζ ατομικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα καταγράφουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας αλλά και της ΓΣΕΕ, ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα εργασιακά και της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Υπό την απειλή της απόλυσης και τον εφιάλτη της ανεργίας καλούνται εκβιαστικά οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν ατομικές συμβάσεις μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης, όπως περικοπή ωρών εργασίας με ανάλογη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Πανικός επικρατεί από νωρίς το πρωί της Τρίτης στα καταστήματα του ΙΚΑ, όπου ασφαλισμένοι σχηματίζουν ουρές για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους.

Το ΙΚΑ, με ανακοίνωσή του, εξηγεί ότι δεν είναι απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα για τη θεώρηση, καθώς αυτή πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.
Δέσμευση της Τεχεράνης για τουλάχιστον δεκαετές πάγωμα του πυρηνικού της προγράμματος θέλει ο αμερικανός πρόεδρος, αποτιμώντας ωστόσο περιορισμένες προς το παρόν τις πιθανότητες να επιτευχθεί τελική συμφωνία στις συνομιλίες του Ιράν με τους «Έξι».

Σε συμφωνία για την αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ στις περιοχές όπου παραβιάζεται η συμφωνία εκεχειρίας κατέληξαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Σε μήνα βιωματικών δράσεων εξοικείωσης με την αναπηρία μετατρέπεται o Μάρτιος. Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger (ΕΛΣΣΑ), καθώς και με τη συνδρομή των εκδόσεων Πατάκη, διοργανώνουν μια σειρά από βιωματικές δράσεις εξοικείωσης με την αναπηρία, μέσω της ενημέρωσης, συνειδητοποίησης αλλά και της καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.