Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:27:26 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ακόμα ηχούν στα αυτιά των δημάρχων της χώρας οι «δεσμεύσεις» των υπουργών της κυβέρνησης περί καταβολής των αδίκως παρακρατηθέντων πόρων στους ΟΤΑ. Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ το περασμένο Φθινόπωρο ο ΥΠΕΣΔΑ κ. Προκόπης Παυλόπουλος ήταν κατηγορηματικός και τα ίδια είπε και στις μετέπειτα συνεργασίες του με τη διοίκηση της ΚΕΔΚΕ. Μόνο που στην πράξη άλλα συνέβησαν. Για τα παρακρατηθέντα προβλέπονται πολύ μικρότερες επιστροφές και μάλιστα με δεκαετή ομόλογα. Κι επειδή είναι καιρός λιτότητας η κυβέρνηση περιέκοψε κατά 20% τη ΣΑΤΑ ενώ ανάλογες μειώσεις έκανε και στην τακτική επιχορήγηση!
Απάντηση στον επικεφαλής της μειοψηφίας στο Επιμελητήριο, Παναγιώτη Αμοιρίδη, δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, για το θέμα της επιχειρηματικότητας και τις δράσεις την περιοχή «Στενημαχίτικα» του Κιλκίς.
Ο κ. Τερζίδης αναφέρει:
Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνη Χρυσογιάννη προκειμένου  να διακριβωθεί και ελεγχθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων αναφορικά με τη λειτουργία γυμναστηρίων και κέντρων αισθητικής στο ν. Κιλκίς.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:54

Ευημερία των γειτόνων

Δεν είναι ευτυχής η Ελλάδα για το βέτο στα Σκόπια. Βέτο για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά και Ε.Ε, όταν επιστεί ο χρόνος. Και δεν είναι ευτυχής διότι, αν με την ένταξη στους οργανισμούς αυτούς διασφαλίζεται κατά κάποιο τρόπο η ασφάλεια και η ανάπτυξη της περιοχής, η Ελλάδα είναι ο μεγάλος χαμένος αν στη γειτονιά της, στα σύνορά της δεν είναι εξασφαλισμένα η ασφάλεια και η ανάπτυξη.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:53

Πατριώτες

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, λέει η παροιμία. Από τη γλώσσα του κ. Ζουράρι δεν λείπουν μόνο τα κόκκαλα. Θα αναγκάσουμεν να σκεφτεί εθνικά το ψευτοκράτος των Αθηνών , διακήρυξε ο πατριώτης αυτός. Κια ποιοι θα το αναγκάσουν; Όσοι έχουν τις δικές του απόψεις προφανώς.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:52

Το “ΡΑΝΤΣΟ” στο Καβαλάρι

 Υπέροχες στιγμές περιπέτειας έζησαν και μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς  χάρηκαν τα μέλη και οι φίλοι του ΡΑΝΤΣΟΥ Κιλκίς, που περιδιάβηκαν με τα όμορφα άλογά τους τα μονοπάτια του Μπέλλες.
Στην προγραμματισμένη διήμερη εκδρομή του Σαββατοκύριακου στο Καβαλάρι, που οργάνωσε το ΡΑΝΤΣΟ, του Γιάννη και του Σωτήρη Πατσιούρα, οι συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλαρίου, από τους Προσκόπους Κιλκίς, τους οποίους και ευχαριστούν θερμά.
Δεν πέρασαν 10 ημέρες από τότε που η αστυνομία του Κιλκίς συνέλαβε διακινητές και κατάσχεσε περί το ένα κιλό χασίς και τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη 6 Μαρτίου προσέθσε μια ακόμα επιτυχία στο πλούσιο ενεργητικό της.
Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν στο Κιλκίς δυο ημεδαπούς, 30 και 43 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Η Δημοτική Αρχή της Γουμένισσας, αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους δημότες του Δήμου Γουμένισσας και να τους ενημερώσει για το έργο που έχει επιτελέσει κατά το διαρρεύσαν δεκατετράμηνο, από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα. Δεν θα αναλωθεί σε στείρα αντιπαράθεση προς τις προηγούμενες διοικήσεις, γιατί θεωρεί χρησιμότερο εργαλείο προαγωγής του τόπου την συνεργασία και την συνολική προσπάθεια.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:49

Γλέντι κυνηγών στην Μαυροπλαγιά

Ένα υπέροχο λαϊκό γλέντι έστησαν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς στο Φυλάκιό τους στην περιοχή της Μαυροπλαγιάς. Με την ευκαιρία του τέλους της κυνηγετικής περιόδου ο Σύλλογος οργάνωσε το καθιερωμένο τραπέζι για τα μέλη και τους φίλους των κυνηγών, έχοντας ως κύριο μενού όχι κάποιο κυνήγι, αλλά την υπέροχη φασολάδα που μαγείρεψε ο Ιορδάνης και προσφέρθηκε σε όλους.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εξέθεσε ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου το έργο της ασκούμενης πολιτική στο Δασικό τομέα.
«Η νέα Δασική Πολιτική στηρίζεται στη θεμελιώδη αρχή της αειφορίας, στον πολυλειτουργικό ρόλο των δασικών οικοσυστημάτων και συνιστά το υπόβαθρο για την ουσιαστική ανάπτυξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής» επισήμανε στην εισήγησή του ο κ. Κιλτίδης ενώ υπογράμμισε το σύνολο των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν για την αντιπλημμυρική θωράκιση των πυρόπληκτων δασικών περιοχών με την κατασκευή των απαραίτητων αντιδιαβρωτικών και αντιχειμαρρικών έργων. «Έγινε το μεγαλύτερο αντιδιαβρωτικό έργο όλων εποχών και μάλιστα σε ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο που είχαμε» τόνισε χαρακτηριστικά.