espa pkm

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, 1:07:19 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αποστολή στη Γενεύη

Ολοκληρώθηκε το δείπνο εργασίας των αντιπροσωπειών για το Κυπριακό στη Γενεύη, υπό τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, όπου όλες οι πλευρές είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Οι δωρήτριες χώρες, ανάμεσά τους η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεσμεύτηκαν να χορηγήσουν βοήθεια 5,8 δισεκ. ευρώ στη Συρία, ποσό μικρότερο από την προηγούμενη δέσμευσή τους, λόγω της έλλειψης της συνεισφοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μετά την ένταση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το βράδυ της Δευτέρας έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον, στην οδό Εθνικής Αμύνης, στη Θεσσαλονίκη.

Σε 3,9 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που έχει στη «φαρέτρα» της φέτος η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλός της, Ισμήνη Παπακυρίλλου, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε απόψε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Ομοσπονδία Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ) και το ίδιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με θέμα «Ευκαιρίες χρηματοδότησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα».

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα τεθούν σε ισχύ, σύμφωνα με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης λόγω εκτέλεσης δοκιμών στα συστήματα της Σήραγγας Κατερίνης (σήραγγα Τ4).

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (18-3-2025)

Η πατριαρχία, η καταπίεση, οι κρατούσες στερεοτυπικές αντιλήψεις για την υποδεέστερη θέση της γυναίκας, σφιγμένες γερά στον κορμό άκαμπτων κανόνων ηθικής στην Ελλάδα του μεσοπολέμου και των μεταπολεμικών χρόνων, διαπέρασαν τη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς.

Πέντε καλλωπιστικές μανόλιες κοσμούν την είσοδο της πλατείας Ειρήνης Κιλκίς.

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς και Τομεάρχης Παιδείας ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης σχετικά με τα σοβαρά σε ό,τι αφορά την έκδοση τίτλων κυριότητας δυνάμει των διατάξεων του Ν. 4061/2012 στην Π.Ε. Κιλκίς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέχει διεθνή βοήθεια περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Συρία φέτος και του χρόνου, υποσχέθηκε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την έναρξη της διάσκεψης των δωρητών στις Βρυξέλλες.