espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 7:36:11 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά σπουδών έχουν «πιαστεί» έως τώρα 63 υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, με τις πράξεις πρόσληψης των 35 εξ αυτών να έχουν ήδη αρθεί, τέθηκαν δηλαδή αυτομάτως εκτός υπηρεσίας, όπως είπε σήμερα, Πέμπτη, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό sky ο δήμαρχος Αθηναίων, κ.
Οδηγία για τους Αμερικανούς στην Τουρκία εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας τους να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή μπροστά στον κίνδυνο επιθέσεων από εξτρεμιστές μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS) στο έδαφος της Συρίας.
Τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό από το Άλσος Βεΐκου έως το Γουδί συνολικού μήκους 14 χλμ θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχoΐδης και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας.
Απομακρύνονται και επίσημα αύριο Παρασκευή με απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου οι επτά εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στη διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ.

Να εφαρμόσει τους κανόνες ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας για τους υπηκόους τρίτων χωρών, κάλεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα δεν έχει λάβει επαρκή δράση για να εφαρμόσει την «οδηγία ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας» (2011/98/EΕ), η οποία έπρεπε να είχε εφαρμοστεί έως το τέλος του 2013.

Μυστική συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα είχαν την Τετάρτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης και Ευκ. Τσκαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε από καμία πλευρά, έγινε κατόπιν αιτήματος των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδ.
Στο τριπλό όφελος που προκύπτει από την τροπολογία για την αναβαλλόμενη φορολογία των τραπεζών αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εφοδιαστική.
Βραδυπορία, αποσπασματικότητα και διοικητικές δυσλειτουργίες, εντοπίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή όσον αφορά την θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στην χώρα μας. Οι οικονομολόγοι του Γραφείου προχώρησαν σε μια συγκριτική μελέτη με βάση την ευρωπαϊκή εμπειρία, εντοπίζοντας τις καθυστερήσεις από την πλευρά της χώρας μας ως προς την υιοθέτηση του μέτρου.
Με τη Γαλλία «παγωμένη» μπροστά στον αποκεφαλισμό του Ερβέ Γκουρντέλ και τους φόβους να χτυπούν «κόκκινο» ότι και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις μπορεί να μιμηθούν τις εκτελέσεις-σοκ, οι αλγερινές στρατιωτικές δυνάμεις εξαπολύουν μαζική επιχείρηση για την ανεύρεση της σορού του Γάλλου ομήρου και τον εντοπισμό των εξτρεμιστών της οργάνωσης Ζουντ αλ Χαλίφα, η οποία έχει διακηρύξει πίστη στο «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους.
Η Αίγυπτος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και προσπαθεί να προκαλέσει χάος στη Μέση Ανατολή, μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά την οποία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.