espa pkm

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2026, 6:24:54 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

agathopoulou-eirhnhΜε πρωτοβουλία της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, κατατέθηκαν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου  δύο ερωτήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης,  σχετικά με την κατάρρευση της κοινωνικής πολιτικής και των πολιτικών πρόνοιας, οι οποίες συνυπογράφονται και από άλλους βουλευτές του κόμματος.

Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2013 13:29

Περί ποσοστώσεων

Επειδή ο κάθε πικραμένος λέει το κοντό του και το μακρύ του να σας εξηγήσουμε μιαν εισέτι φοράν -όχι να δικαιολογήσουμε- πως έγινε ο διορισμός διοικητών στα νοσοκομεία.
Υπάκουσε λοιπόν στην συμφωνία ποσόστωση των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Μάλιστα ο Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ λόγω εντοπιότητας έχει μια εμμονή με την Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2013 13:27

Τι γύρευε ο υπουργός;

Κι εκεί που έτρωγαν κι έπιναν οι θαμώνες γνωστής ταβέρνας του Κιλκίς το βράδυ της περασμένης  Πέμπτης, ξάφνου σε ένα τραπέζι εμφανίζεται μια ενδιαφέρουσα πολιτική παρέα. Κι άντε η παρουσία του ημέτερου Γ. Γεωργαντά δεν ήταν και το πλέον αφύσικο γεγονός.

momogeroi-kilkisΤο Διοικητικό Συμβούλιο του ΄Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέα Ματσούκα, «Οι Μωμόγεροι», Αγίου Μάρκου Κιλκίς, πιστό στα ήθη και έθιμα των προγόνων, με σεβασμό στην παράδοση, διοργανώνει το θεατρικό δρώμενο «Τα Μωμο’έρα»,

mitropolitis-goumenissas«Χριστός γεννάται, δοξάσατε· Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε· Χριστός επί γης, υψώθητε. "Άσατε τω Κυρίω, πάσα η γη" [Ψαλμ. 95, 1]» (αγ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΕΠΕ, 5, λόγος ΛΗ', εις τα Θεοφάνεια, είτουν γενέθλια του Σωτήρος, §1, 36 ).

narkotika-horygiΑστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς πέτυχαν χθες (19.12.2012) το μεσημέρι, τη σύλληψη τριών ημεδαπών οι δύο 27 και ο ένας 28 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι προαναφερόμενοι κατέχουν και διακινούν ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς,  σε αστυνομική έρευνα της  οικίας του ενός 27χρονου στο Χωρύγι Κιλκίς και σε αστυνομικό έλεγχο του 28χρονου στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

dianomh-kreatosΣυνεχίζοντας την προσπάθεια έμπρακτης στήριξης και ενίσχυσης συνανθρώπων μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση, και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, η δημοτική αρχή Κιλκίς ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου τη διανομή κρέατος (σε ποσότητες των 3 κιλών) σε πάνω από 900 άπορες και ανήμπορες οικογένειες του νέου καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς.

parthenonasΗ αξία ενός ανθρώπου, ενός κόσμου, ή αντικειμένου, τότε φαίνεται καλύτερα, όταν απουσιάσει, όταν λείψει, όταν το στερηθούμε. Παρακαλώ διαβάστε με προσοχή τις σκέψεις, φιλέλληνα (Γάλλου λογοτέχνη) Ιeah Richerin…
Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 23:02

Νίκος Σιάνας : «Πάρθεν»

pontiaka- somateiaΠριν από 2.500 χρόνια ο πολύπειρος και πολυγνώστης Ξενοφώντας στο έργο του «Οικονομικός» στο κεφ. 8 στίχος 16, έγραφε:
«Απειλεί γαρ ο Θεός και κολάζει τους βλάκες»  Αλίμονο όμως, χιλιάδες χρόνια επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, τα παθήματα μας, δεν μας έγιναν μαθήματα. 

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 23:00

Παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα

agios-dhmhtrios-horodiaΗ παράδοση καλά κρατεί για την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς. Η χορωδία και τα παιδιά των κατηχητικών της Ενορίας ενώθηκαν και παρουσίασαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, αναβιώνοντας την παράδοση των παππούδων και των γιαγιάδων μας, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ενορίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στο κατάμεστο από κόσμο πνευματικό κέντρο της Ι. Μητροπόλεως