Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Χωρίς ανάπτυξη θα ερημώσει η χώρα
Στον απόηχο μιας εξαιρετικά υποβαθμισμένης ΔΕΘ που από φόρουμ οικονομικού προγραμματισμού για την εκάστοτε κυβέρνηση μετετράπη σταδιακά σε αρένα των πάσης φύσεως διαμαρτυρομένων Ελλήνων εισπράξαμε για μια ακόμη φορά υποσχέσεις για ολοκλήρωση κάποιων υποδομών στα τέλη του 2015. Με την ανεργία να σπάει κάθε μήνα και ένα ρεκόρ, με τελματωμένες τις Τράπεζες λόγω ανεπαρκούς κεφαλαιοποίησης,
Συμμετείχαν 458 παιδιά μέσα στο καλοκαίρι
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ο 2ος κύκλος των δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς με τίτλο «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», μια εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, που υλοποιείται ταυτόχρονα από 72 Βιβλιοθήκες της χώρας σε συνεργασία με την Future Library και με χορηγία από το Ίδρυμα Σταύρος.
Η Ιστορία μιας κολώνας
Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Αν δείξουμε αυτές τις Foto στους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα μας απαλλάξουν από όλα τα λάθη μας λόγω... βλακείας. Τις διπλανές κολώνες που καίνε νύχτα μέρα μετά την πτώση της κολώνας, δεν τις φωτογράφισα.
Λάζαρος Παυλίδης : Ο ρόλος των πολιτιστικών συλλόγων της Παιονίας στην περίοδο οικονομικής κρίσης
Η μακρά και πολύπαθη ιστορία της περιοχής που ζούμε την προίκισε με το προνόμιο οι κάτοικοί της να προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και των περιοχών που έλαμψε ο πολιτισμός μας. Ντόπιοι, βλάχοι, σαρακατσάνοι, πόντιοι, ανατολικορωμυλιώτες, μικρασιάτες –συγχωρέστε με αν ξεχνάω κάποιους- συνθέτουν το πλούσιο λαογραφικό μωσαϊκό της Παιονίας.
Αγιασμός στα σχολεία της Παιονίας
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας παραβρέθηκε στον καθιερωμένο Αγιασμό, που έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου και στο Λύκειο Ευρωπού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημητρίου.
Εκπαιδευτική αποστολή στην Πορτογαλία
To Επιμελητήριο Κιλκίς στο πλαίσιο της διοργάνωσης εκπαιδευτικής αποστολής στην Πορτογαλία, με θέμα ΕΞΥΠΝΕΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - “Εn.Con.”, καλεί τα μέλη του να δηλώσουν ενδιαφέρον έως το τέλος Σεπτεμβρίου, στην κα Λένα Τσακαλοφίδου, τηλ 2341024580,1.
Εγγραφές στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου Μακεδονικού Δροσάτου
Η ποδοσφαιρική οικογένεια του Μακεδονικού Δροσάτου, συνεχίζοντας να προσφέρει, όχι μόνο στον αγωνιστικό - αθλητικό αλλά εξίσου και στον παιδαγωγικό, κοινωνικό, ψυχαγωγικό τομέα, παραβρισκόμενη πάντα κοντά στα παιδιά του Νομού μας, γνωστοποιεί ότι άρχισαν οι εγγραφές στα ηλικιακά της τμήματα για την ποδοσφαιρική περίοδο 2012/2013.
Κινούνται και πάλι τα συμφέροντα
Γράφαμε στο χθεσινό φύλλο μας για το «ενδιαφέρον» που εκδηλώνεται από εταιρείες και εν γένει κύκλους που κινούνται στον χώρο των προμηθειών να επιβάλλουν ντε και καλά την αγορά εξοπλισμού για τα 12 χειρουργεία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς.
Να τον …φωτίσει ο προβληματισμός
Εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συσκέφτηκαν χθες στο πλαίσιο της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής και εξέτασαν μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό οικονομικών τους τρόπους και τις διαδικασίες εφαρμογής του νέου καθεστώτος με την εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Διαμαρτυρία πολίτη
Τηλεφώνησε και διαμαρτυρήθηκε αναγνώστης από τα Αμάραντα για την πολιτική αγοράς καύσιμης ξυλείας από το δασαρχείο. Είπε δηλαδή πως ενώ μέχρι πέρυσι αγόραζε μέχρι και 10 χωρικά ξύλα φέτος μειώθηκε στο μισό (πέντε χωρικά) η ποσότητα ενώ και η τιμή διπλασιάστηκε και έφτασε στα 140 ευρώ για τα πέντε χωρικά (λίγο παραπάνω από δυο τόνους δηλαδή).