espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 10:07:36 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

draganidisΟ κ. Νίκος Καραβαλάκης είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος   Παιονίας, στο Πολυκαστρο, δεύτερος σε σταυρούς μάλιστα, αλλά η χαρά του δεν κράτησε πολύ. Δυο μήνες αργότερα κι αφού εκδικάστηκε στις 12 Ιανουαρίου στο διοικητικό εφετείο Θεσσαλονίκης ένσταση του συνδυασμού της κ. Λιάρτση και του κ. Χ. Τσανασίδη κατά του κ. Λάμπρου Σκαντζούρη , έχασε την έδρα του, ύστερα από τις γνωστές «καραμπόλες» αφού οι συνδυασμός της κ. Λιάρτση δικαιώθηκε στο αίτημά του να εκλέξει έβδομο σύμβουλο.
fraggidisΜετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας στις 3 Οκτωβρίου, ζητήθηκε από αυτούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα πιο σημαντικά έργα ανά Υπουργείο  στο νομό τους  που πρέπει να δρομολογηθούν ή να ολοκληρωθούν .
amoiridis«Στις 14 Σεπτεμβρίου έγινε η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την παρουσία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και επαγγελματικών φορέων του Νομού με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον καθορισμό ενεργειών με σκοπό την ανάσχεση της οικονομικής αιμορραγίας προς τις αγορές και τα καζίνο της FYROM», αναφέρει το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κιλκίς και επικεφαλής της μειοψηφίας, Παναγιώτης Αμοιρίδης.
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 22:13

«3,2,1…. κινηματογραφούμε»

kouklotheatro-kilkisΤην Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με τίτλο «3,2,1….κινηματογραφούμε», που διοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
draganidhs-kilkisΣτην σημερινή δύσκολη εποχή μας, επιτυχίες σαν του Παλαιστικού Συλλόγου Ευρωπού, «Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ», που εκπροσώπησε την χώρα μας στο Βαλκανικό Τουρνουά  Πάλης «Σεραφείμ Μπαρζάκωφ», που έγινε στο Πετρίτσι της  Βουλγαρίας, όπου κέρδισε  δύο χρυσά (Αβκοπασβίλη Γιώργο και  Κυριακίδη Παύλο )και ένα αργυρό μετάλλιο  (Τοπαλίδης Παναγιώτης),  πρέπει να γίνονται φωτεινά παραδείγματα.
patoulidou-kilkisΠαρουσία μεγάλου αριθμού παραγόντων, προπονητών και αθλητών του στίβου από την Βόρεια Ελλάδα έγινε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ενημερωτική συγκέντρωση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή. Στην συγκέντρωση τον ΓΑΣ Κιλκίς εκπροσώπησαν οι σωματειακοί προπονητές Κώστας Μηναρετζής και Φίλιππος Μισαηλίδης, ενώ την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας Κιλκίς ο Πρόεδρος της ΕΑΣ και αντιπρόεδρος του ΓΑΣΚ Νίκος Σερασκέρης.
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 22:06

Ακόμη μια διάκριση για τον Γ. Παπαδόπουλο

papadopoulos-spetsesΑκόμη μια διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος σε αγώνα ανωμάλου δρόμου απόστασης 26 χιλιομέτρων στις Σπέτσες, κατέκτησε με σχετική άνεση την πρώτη θέση με επίδοση 1 ώρα 31'12'' δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 00:31

Γιατί δεν υπέγραψε ο Παραστατίδης

parastatidisΣτα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προς διερεύνηση ευθυνών που οδήγησαν την οικονομία στην σημερινή κατάσταση.
Ο Θεόδωρος Παραστατίδης αρνήθηκε να υπογράψει  και εξήγησε στον γραμματέα της Κ.Ο. πως η άρνηση του συνίσταται στο ότι από τη μια επιζητούμε συναίνεση και ομοψυχία από την αντιπολίτευση, για έξοδο από την κρίση, και από την άλλη προβαίνουμε σε αυτή την διαδικασία, που πιθανόν να προκαλέσει αντιδράσεις .
Θα συμφωνούσε απόλυτα αν η πρωτοβουλία αυτή ελαμβάνοντο ένα χρόνο πριν, όταν είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα, δηλώνει ο βουλευτής Κιλκίς.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η κίνηση αυτή πέραν του ότι δεν θα οδηγούσε σε ασφαλή συμπεράσματα, όπως και με τις προηγούμενες εξεταστικές,  θα εκλαμβάνονταν από τους πολίτες ως μια κίνηση υποκριτική και αποπροσανατολιστική.
Υπό αυτές τις συνθήκες αρνήθηκε να συμμετάσχει  σε αυτή τη διαδικασία επισημαίνοντας όμως, πως αυτό δεν απαλλάσσει τη Ν.Δ. από τις τεράστιες ευθύνες της για τη σημερινή κατάντια της οικονομίας.
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 00:31

Και στα μικρά χωριά ο Γεωργαντάς

Και στον πολίτη του μικρότερου οικισμού του νομού επιδιώκει να φτάσει και να συνομιλήσει μαζί του ο δικηγόρος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς. Έτσι μετά τις πόλεις και τα κεφαλοχώρια του νομού ο Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα τους κατοίκους του Μονολιθίου και του Περιστερίου.
Μάλιστα, η κίνηση αυτή ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους κατοίκους καθώς δεν βλέπουν τακτικά στα στελέχη των κομμάτων ώστε να έχουν ενημέρωση από “πρώτο χέρι” στις δύσκολες ώρες που περνάει ο κόσμος.
Να συνεχισει έτσι..
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 00:27

Η ερημία της πλατείας

Συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» προαναγγέλθηκε για το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Ειρήνης. Και στην πλατεία εμφανίστηκαν περισσότερα παιδιά, παρά «Αγανακτισμένοι».
Κι άλλη φορά σε ανάλογη πρόσκληση καταγράφηκε  παρόμοια  ερημία της πλατείας και είναι καιρός οι οργανωτές παρόμοιων εκδηλώσεων να ξανασκεφτούν πως οι έρημες πλατείες δεν αποτελούν την καλύτερη προοπτική του Κινήματός τους.
Εκτός κι να θέλουν να μοιάσουν με τις ηγεσίες των συνδικάτων των εργατών και των δημοσίων υπαλλήλων που οργανώνουν μεγαλόστομα συλλαλητήρια και δεν πατάνε πόδι ούτε τα διοικητικά τους συμβούλια στα συλλαλητήρια – φαντάσματα…