espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 12:53:25 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης προχώρησε σε ανακατανομή αξιωμάτων, μετά την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας.
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 17:46

Ο Αδαμόπουλος ενώνει!

adamopoulosΗ ετήσια συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου έδωσε ζωή στην πόλη!
Ηταν άκρως πετυχημένη με την ενδιαφέρουσα ομιλία του οικονομολόγου κ. Γιώργου Σακκουλίδη, αλλά και… ενωτική.
Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου βρέθηκαν, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Γιάννη Αδαμόπουλου, ο αντιπεριφερειάρχης  Κιλκίς, τρεις αντιδήμαρχοι Παιονίας, (ο δήμαρχος βρίσκονταν σε εκδήλωση στην Αξιούπολη), οι επικεφαλείς των τριών παρατάξεων της μειοψηφίας, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης (και πρόεδρος της Ομοσπονδίας), του Κιλκίς, της Αξιούπολης και της Γουμένισσας, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων…
Ο Αδαμόπουλος μπορεί και ενώνει μέσα από τη συνεχή του δράση και διεκδίκηση, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος όταν χρειάστηκε να αποχωρήσει, άκουσε τον Αδαμόπουλο να του ζητά κομπιούτερ για το πρόγραμμα εκπαίδευσης που υλοποιεί ο Σύλλογος.
Ακρως ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία του δήμου Κιλκίς με τα «Κυριακάτικα Ξυπνήματα», τις μουσικές παρουσίες –και μάλιστα αφιλοκερδώς από τους καλλιτέχνες- στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.
Φαίνεται, όμως, πως για τους νέους, που ο Πεζόδρομος αποτελεί προνομιακό τους χώρο, τα ξυπνήματα της Κυριακής δεν είναι και τόσο εύκολα.
Αν τα «Ξυπνήματα» γίνονταν… «Μελωδικά Σαββατιάτικα Δειλινά», σίγουρα οι ακροατές θάταν σαφώς περισσότεροι!
Από το τρένο θα σφυρίξει, οδηγηθήκαμε στο θ’ αδιαφορήσει. Η γιαγιά με τα εγγόνια της, που ανέβηκε στο τρένο από τη Δοϊράνη για να πάει στη Θεσσαλονίκη, περίμενε μέχρι και την ύστατη στιγμή να περάσει ο εισπράκτορας για να κόψει τα εισιτήρια. Εισπράκτορας όμως δεν υπήρχε στο τρένο και όταν η γιαγιά κατέβηκε στο σταθμό της Θεσσαλονίκης ένιωθε ντροπή γιατί μετακινήθηκε δωρεάν, αλλά και αγανάκτηση, για την κατάντια του ΟΣΕ και τη διάλυση της χώρας.
Με την ίδια αγανάκτηση μας μετέφερε το συμβάν ο άντρας της, ο τελευταίος που θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και που αναρωτιόταν, σαν τον Βασίλη Αυλωνίτη: «Ωρέ, που πάμε, ρε!».
«Γράψτε το, μήπως και ξυπνήσουν, μήπως και διορθώσουν τίποτα».
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 17:44

Προς συνδρομητές

Το τελευταίο διάστημα αναβαθμίσαμε το πρόγραμμα επεξεργασίας των στοιχείων των συνδρομητών μας και εκτύπωσης των αυτοκόλλητων για την αποστολή της εφημερίδας μέσω του ταχυδρομείου.
Επειδή τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και παρά τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις στοιχείων που έχουν γίνει, αν κάποιος συνδρομητής διαπιστώσει λάθη στην αποστολή, παρακαλούμε να μας ενημερώσει μ’ ένα τηλεφώνημα (23410 – 27307). Το ίδιο θα παρακαλούσαμε να γίνει και σε περιπτώσεις αλλαγής διεύθυνσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
adedy-kilkisΜαχητικό κάλεσμα προς όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του νομού κάνει η νέα ηγεσία της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, υπό την προεδρεία του Δημήτρη Ταταρίδη, για απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου.
xatzigeorgiadisΗ Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς κατά τη διάρκεια της θητείας της (2008-2011), κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που όλα είναι ρευστά, απρόβλεπτα και οι συσχετισμοί –δυνάμεων- παράξενοι, προσπάθησε και ανέπτυξε έντονη παραγωγική δραστηριότητα στα κοινωνικοοικονομικά δρώμενα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Προσπάθησε να αναδείξει τον Σύλλογο σε ένα φορέα σύγχρονο, πρωτοποριακό, εκφραστή των συμφερόντων των μελών του και υπεύθυνο συνομιλητή με τους θεσμοθετημένους φορείς της πολιτείας.
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 17:41

Φούλταζικ: δικαίωμα μνήμης

Τελετή μνήμης πραγματοποιεί η Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών Ευρωπού, σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ευρωπού,  την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, για αυτούς που θυσιάστηκαν στις  αλησμόνητες πατρίδες: Φούλατζικ-Βιθυνίας και Τσαντώ-Αν.Θράκης.
easAπό την ΕΑΣ Ν. Κιλκίς και για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2011 (ΟΣΔΕ) ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση και Σάββατο (εκτός Κυριακής) η σχετική διαδικασία στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς.
paionon-politeiaΑπό τη δημοτική σύμβουλο Παιονίας και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, Κατερίνα Κούπανη, της παράταξης «Παιόνων Πολιτεία», με επικεφαλής τον Χρήστο Δραγανίδη, εστάλη η ακόλουθη επιστολή-καταγγελία στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου: