espa pkm

Κυριακή, 26 Απριλίου 2026, 11:23:21 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 22:20

Εύγε στο δήμο Παιονίας

Με αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο ξεκινά τη δράση του ο δήμος Παιονίας στον τομέα του πολιτισμού.
Εξαιρετική η πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Δ.Κ.Π.Π. Πολυκάστρου με το αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο. Εύγε τους!
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 22:16

Μεγάλη νίκη για τους Νέους

mpalaΣπουδαία νίκη πήρε η ομάδα Νέων της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς, η οποία επικράτησε το Σάββατο στη Γέφυρα του τοπικού Μακεδονικού, με 2-1. Σε έναν αγώνα-διαφήμιση που ήταν «με διαφορά ο πιο όμορφος φετινός αγώνας» σύμφωνα με τον προπονητή Ηλία Ξανθόπουλο, οι παίκτες έδειξαν ιδιαίτερο πάθος και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, παρά το γεγονός ότι για ένα ημίχρονο το ματς διεξαγόταν υπό δυνατή βροχόπτωση.
Στο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ της Ένωσης Ταεκβοντο Βόρειου Ελλάδος . Η συμμετοχή των συλλογών από την βόρεια Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα η διάρκεια των αγώνων να κρατήσει από το πρωί έως αργά το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή από το πρωί έως αργά το απόγευμα.
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 22:10

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

nosokomeio-diamartiriaΟι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κιλκίς αγανάκτησαν και πλέον βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς. Το μεσημέρι της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Νοσοκομείο Κιλκίς και με δηλώσεις της προέδρου του σωματείου εργαζομένων Νόπης Παπαδοπούλου υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, επέμειναν στην πάταξη της παραοικονομίας και της διαφθοράς στον χώρο της υγείας, τις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθώς και τη σύνταξη νέου μισθολογίου με ουσιαστικές αυξήσεις και κάλυψη των μισθολογικών απωλειών.
galikos_potamosΠρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου, και η δυσοσμία στην περιοχή του κόμβου Σάντας – Παντελεήμονα είναι ανυπόφορη. Όπως συμβαίνει άλλωστε τις περισσότερες μέρες του χρόνου.  Ο γνωστός ρυπαντής έχει «αμολύσει» τα λύματά του τα οποία και καταλήγουν είτε δια του υδροφόρου ορίζοντα στον Γαλλικό, είτε απευθείας στο ποτάμι. 
diagonismos-biologiasΣημαντική διάκριση είχαμε για την μαθήτρια της β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Γουμένισσας, Αντωνία Λέτσιου. Η Αντωνία Λέτσιου συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας και κατετάγει στην 9η θέση, συγκεντρώνοντας με 88 βαθμούς. Η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή για την ίδια την μαθήτρια, αλλά και τη διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου της Γουμένισσας.
astynomiaΣτην Αγ. Παρασκευή συνελήφθη  το πρωί της Τρίτης, από αστυνομικούς του Τ.Α Κιλκίς, αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 49 ετών, γιατί εκκρεμούσε  σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, διωκόμενος από τις Βουλγαρικές αρχές για ληστεία. Ο 49χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Θες/νίκης.
texniΣτις 10 Μαρτίου 2011 εγκαινιάσθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ, η Διεθνής Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής ‘’Τα παιδιά, λουλούδια του Πλανήτη Γη’’, στην οποία συμμετέχουν 25 χώρες. Την έκθεση πραγματοποίησαν σε συνεργασία οι Φίλοι του Ιδρύματος ‘’Μελίνα Μερκούρη’’ και η ΔΕΘ. Χορηγός της είναι η HELEXPO, και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Απριλίου 2011. Στην έκθεση αυτή εκτίθενται έργα παιδιών που επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή και σε αριθμό ανέρχονται στα 584. Μεταξύ αυτών εκτίθεται και έργο της μαθήτριας της ΤΕΧΝΗΣ Μαρίας Μπενασβίλι.
panagiotis-giannoulisΗ σημερινή κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι κοινωνική, ηθική, αξιών. Δυστυχώς, ζούσαμε σε μια χώρα και σε ένα βαθμό ζούμε, όπου η εργασία απαξιώθηκε στο βωμό του βολέματος και των μικροκομματικών συμφερόντων. Το όραμα του νέου ήταν ο διορισμός στο δημόσιο και το βόλεμα και όχι η δημιουργία. Σε μια χώρα που οι Έλληνες έχουν όνειρο την σύνταξη.
rampidisΤο δημοτικό σχολείο στα Πλάγια θα παραμείνει ανοιχτό και θα εξαιρεθεί από τον πίνακα των δέκα μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς, που ανακοινώθηκε η συγχώνευσή τους. Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, Κώστας Ραμπίδης, μας δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να εισηγηθεί τη διατήρηση κανενός εκ των υπολοίπων εννέα σχολείων που εισηγήθηκε το κλείσιμό τους. Η σχετική διαδικασία από το υπουργείο Παιδείας κλείνει οριστικά στις 31 Μαρτίου, αλλά με την αποφασιστικότητα του κ. Ραμπίδη, μάλλον έχει ήδη κλείσει.