espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 10:25:13 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 00:10

Δενδροφύτευση στο 2ο ΕΠΑΛ

dendrofiteusi-epalΟι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, στα πλαίσια ενός δημιουργικού και ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, μαζί με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους φύτευσαν σε τρεις εξορμήσεις ( μία τάξη ανά ημέρα ) συνολικά 776 δενδρύλλια κωνοφόρων που πρόσφερε το Δασαρχείο Κιλκίς. Aν δε, στην όλη προσπάθεια προσθέσουμε και τα δενδρύλλια που φύτευσαν οι  μαθητές της ΕΠΑΣ ο συνολικός αριθμός υπερβαίνει τα 1000. Η δενδροφύτευση έγινε στο λόφο, μετά τις Γ΄ εργατικές κατοικίες δεξιά πηγαίνοντας προς Μεταλλικό.
Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 00:09

Αναδασώσεις Δασαρχείου Κιλκίς

anadasoseisΤο Δασαρχείο Κιλκίς σε συνεργασία με την 71ης Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ο «ΠΟΝΤΟΣ» και το Δήμο Κιλκίς, οργάνωσε αναδάσωση στις 10-3-2011 στη θέση «Τούρκικα» του Δ.Δ. Μεταλλικού του Δήμου Κιλκίς, σε έκταση 12 περίπου στρεμμάτων όπου φυτεύτηκαν 2.000 περίπου φυτάρια τραχείας πεύκης, κουκουναριάς, βαλανιδιάς και κυπαρισσιών.
Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 00:08

Εθελοντές Πολυκάστρου

Είναιι αλήθεια, πως στα μεταπολιτευτικά μας χρόνια, “καλλιεργήθηκαν” πολλά στραβά και ανάποδα στη χώρα μας. Ένα από τα πολλά και ο άκρατος ατομικισμός. Φθάσαμε σε τρελές απαιτήσεις, τόσο από το κράτος αλλά και από τον Δήμο.
Αν μπορούσαμε θα ζητούσαμε και έναν υπάλληλο για το σπίτι μας, την αυλή μας, τη γειτονιά μας.
mpalaskasΟ πειρασμός να ρωτήσουμε τον Βαγγέλη Μπαλάσκα, τον πρώτο Καλλικρατικό Δήμαρχο Κιλκίς, αν θα δοκιμάσει την τύχη του και στις βουλευτικές εκλογές ήταν μέγας. Καθώς πληθαίνουν πια οι εκτιμήσεις ότι μπορεί να μην στηθούν αύριο οι κάλπες, αλλά πρόωρες θα είναι σίγουρα.
psomiadis«Ο προϋπολογισμός που καταθέτουμε σήμερα προς ψήφιση, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας, μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας, κινείται στη κατεύθυνση του περιορισμού των δαπανών και της μέγιστης δυνατής αξιοποίησης των πόρων που θα υπάρξουν, μέσα από συνεχή διεκδίκηση. Επιδιώκουμε τον καλύτερο συντονισμό των οικονομικών της Περιφέρειας, μέσα από έναν οδηγό αρχών, που χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, χρηστή και δίκαιη διαχείριση, με εξασφαλισμένα τα βασικά έσοδα και ισορροπημένα έξοδα. Με σεβασμό στον πολίτη που αναζητά λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητάς του».
Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 00:00

MOK: Διάκριση Απ. Κάκαρη

mokΜε τον καλύτερο καιρό πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας motocross κύπελλο Βορείου Ελλάδος - ΟΜΕ στην πίστα του Λιτοχώρου. Με το πρώτο κύπελλο στις αποσκευές του και με την καλύτερη διάθεση έφυγε από το Λιτόχωρο ο αγωνιζόμενoς του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κιλκίς,  Απόστολος Κάκαρης, που συμμετέχει στη junior κατηγορία, αφού κατέλαβε άξια την 3η θέση στο πρώτο σκέλος, από τους 14 συνολικά, σ' έναν δυνατό αγώνα με πολύ έντονο τον ανταγωνισμό των αναβατών. Ακόμη, κατέλαβε και την 5η θέση στο δεύτερο σκέλος, αφού από μια επαφή που είχε στο πρώτο, χτύπησε λίγο στο πόδι κι αυτό τον εμπόδισε να κινηθεί πιο γρήγορα.
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 17:50

Κυπελλούχος ΕΠΣΚ η Δόξα Χέρσου

xerso-kypelloΤην σημαντική διάκριση της κατάκτησης του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κιλκίς πέτυχε η Δόξα Χέρσου, επικρατώντας με το ευρύ 4-0 του Μ. Αλέξανδρου Βαφειοχωρίου, ομάδα της Α8 κατηγορίας ΕΠΣΚ, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011. Η Δόξα συμμετέχει στον τελικό για τέταρτη φορά στην ιστορία της, από τις οποίες το κατέκτησε το 2000 κόντρα στο Μεταξοχώρι στα πέναλτι (4-2) ενώ ο Μ. Αλέξανδρος συμμετέχει για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική του διαδρομή.
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 17:49

Δεν θα πάει

mpalaskasΓια όσους στοιχηματίζουν το αντίθετο, μια συμβουλή: Ο Δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας, δεν πρόκειται να πάει στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το Σάββατο στο Κιλκίς.
Ο λόγος: Παρά τις κρυφές επιθυμίες και τις προσευχές κάμποσων στη Ν.Δ. ο Βαγγέλης Μπαλάσκας εξακολουθεί να παραμένει Νεοδημοκράτης, τουλάχιστον όσο ήταν και πριν δυο, πέντε, 20 χρόνια.
Το γράφουμε για να μην εκτίθενται άσκοπα ορισμένοι.

***
Αν τον προσκαλέσουν όμως ως δήμαρχο του Κιλκίς  σε σύσκεψη φορέων και εκπροσώπων του νομού φυσικά και θα συμμετάσχει. Όπως πράττει με τις προσκλήσεις όλων των κομμάτων και των πολιτικών.
Οι αξιολογήσεις πολιτικών προσώπων γίνονται πάντα συγκριτικά, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης, στην τελευταία του συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ.
Συγκριτικά, λοιπόν, η Ντόρα είναι το καλύτερο πολιτικό κεφάλαιο της χώρας, κατά την εκτίμηση Κιλτίδη. Ωστόσο, ο βουλευτής έκανε συγκρίσεις και για το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αξιολογώντας τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως τέτοιο κεφάλαιο, ενώ για την κυβέρνηση κατηγόρησε τον Παπανδρέου, πως «μας έχει φορτώσει ως υπουργούς τους πρώην συμβούλους» και απόρησε που μένει εκτός κυβέρνησης ένας βουλευτής όπως ο Γιώργος Φλωρίδης.
Για τον Αντώνη Σαμαρά; Κατά τον κ. Κιλτίδη κάνει κομμουνιστική την κεντροδεξιά!
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 17:48

Εύγε στην Κορομηλιά

Η Κορομηλιά, το μικρό αυτό και όμορφο χωριό του πρώην δήμου Χέρσου, όχι μόνο έχει τις δυνάμεις και κρατά στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΚ την ποδοσφαιρική της ομάδα, αλλά είναι και πρώτη στη βαθμολογία!
Εύγε στους ανθρώπους αυτού του χωριού και στην εθελοντική τους προσφορά και στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.