espa pkm

Κυριακή, 19 Απριλίου 2026, 3:30:00 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 21:51

Πετυχημένα Φίλυρα

filiraΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 5α Φίλυρα, στη Φιλυριά, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 στις 9:30μ.μ., στο προαύλιο του συλλόγου από τον Π.Σ. Ποντίων Φιλυριάς «Η ΦΙΛΥΡΙΑ» και  υπό την αιγίδα του Δήμου Γουμένισσας. Τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων που πλαισίωσαν το πρόγραμμα ήταν της Ραχώνας και Φιλυριάς. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρία Κεχαΐδου ως ευχαριστήριο δώρο για τη συμμετοχή του συλλόγου Ποντίων Ραχώνας, προσέφερε την εικόνα της Αγίας Κυριακής στον πρόεδρο του συλλόγου.
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 21:50

Τέλος δεν έχει η μιζέρια…

easΗ κακοδαιμονία της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς τέλος δεν έχει και δυο μήνες μετά τη συγκρότηση νέας (τρόπος του λέγειν, αφού τα περισσότερα μέλη ήταν και μέλη της προ της Άνοιξης διοίκησης) διοίκησης παραιτήθηκαν ομαδικά και ζητούν την προκήρυξη νέων εκλογών! Ως κύριο λόγο επικαλούνται την μη επίλυση των προβλημάτων ψηφιοποίησης των δηλώσεων, το έλλειμμα πνεύματος συνεργασίας από τους τρεις συμβούλους που απόμειναν στη διοίκηση (Παυλίδης, Υφαντίδης, Λασκάκης) κ.ο.κ.
italiaΥλοποιήθηκε μια ακόμα υπόσχεση, ταξίδι μοναδικών αγωνιστικών και πολιτιστικών εμπειριών,  η οποία από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου είχε τεθεί ως στόχος από τον πρόεδρο του Μακεδονικού, Θανάση Τσιραμπίδη.  Εξόρμηση που συμπίπτει χρονικά με το κλείσιμο των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας και ταυτόχρονα της σχολικής χρονιάς. Ένα εποικοδομητικό - δημιουργικό πενθήμερο για όλους, αλλά και για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προπονητικό τιμ που συνόδευσαν την κιλκισιώτικη αποστολή.
Στο πρόβλημα της διακοπή της συγκοινωνίας Μελάνθιου-Θεσσαλονίκης από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο 2004 επανέρχεται ο αναγνώστης μας Χαράλαμπος Κωνσταντινιδης. Αφού υπενθυμίσει ότι το Μελάνθιο συνδεόταν με τη συμπρωτευουσα μέσω των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από το 1960 ο κ. Κωνσταντινιδης συνεχιζει:
konstantinidis_theodosisΣτους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετέχουμε όλοι όσοι έχουμε πρωτύτερα συναντηθεί σε μεγάλους λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες, στα μέτωπα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού μας. Όλοι όσους βλέπετε σήμερα και όσοι θα δώσουν τη μάχη των τοπικών εκλογών από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν αποδείξει με τη στάση τους ότι είναι μπροστάρηδες στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), τα Τμήματα Ένταξης, την Παράλληλη Στήριξη, τη Διδασκαλία στο σπίτι και τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ)  διδακτικού έτους 2010-2011.
kiltidisΟργισμένη απάντηση δίνει στους «κύκλους Τσιτουρίδη» ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης με αφορμή τον σχολιασμό των δηλώσεών του από «κύκλους του Τσιτουρίδη» που φιλοξενήσαμε προ ολίγων ημερών.
Ο κ. Κώστας Κιλτίδης λοιπόν δήλωσε τα εξής:
mpalaskasΟ Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, συναντήθηκε στο γραφείο του με υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συζήτησαν διεξοδικά την πορεία των οδικών έργων του νομού. Συγκεκριμένα, ως προς το τμήμα του οδικού άξονα «Θεσσαλονίκη – Κιλκίς- Δοϊράνη», από «Κόμβο Νέας Σάντας μέχρι Κόμβο Μυγδωνίας», έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του προσεχούς Οκτωβρίου.
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 14:55

Πρώτη μεγάλη σύσκεψη Δραγανίδη

draganidisΣε μεγάλη σύσκεψη στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πολυκάστρου μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Δραγανίδης, την Παρασκευή 9 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ. Ο κ. Δραγανίδης στην πρώτη του δημόσια συγκέντρωση ανέλυσε το νόημα και τους στόχους του «Καλλικράτη» και τόνισε τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νέου Δήμου Παιονίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στρατηγική του συνδυασμού του, που θα οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές και ζήτησε την ενεργή στήριξη όλων των δημοτών για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του.
gaskΠραγματοποιήθηκαν στις 9 & 10 Ιουλίου  στο ΔΑΚ Τρικάλων  με επιτυχία οι Πανελλήνιοι αγώνες στίβου  της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α' και παράλληλα διεξήχθησαν και οι αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος των Σκυταλοδρομιών Νέων (ως 22 ετών). Στους αγώνες συμμετείχαν με επιτυχία και αθλητές και αθλήτριες  του τμήματος στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς καταφέρνοντας μάλιστα να διακριθούν .