espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 8:59:49 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

epalΤην περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς  η προγραμματισμένη ετήσια ενδοσχολική επιμόρφωση, την οποία παρακολούθησαν σαράντα και πλέον εκπαιδευτικοί του σχολείου, με θέμα: «Επενδύω στη συναισθηματική/ψυχική υγεία αναγνωρίζοντας και ενισχύοντας τις δεξιότητές μου», από την ψυχολόγο, Msc Χατζηγεωργιάδου Μαρία. Η επιμόρφωση είχε τη μορφή του βιωματικού εργαστηρίου, όπου ο κάθε εκπαιδευτικός είχε τη δυνατότητα να ανακαλύψει τις ψυχικές και συναισθηματικές του αδυναμίες και να τις ενισχύσει.
argonautesΤην Τρίτη 18 Μαΐου η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», σε συνεργασία με τον Διευθυντή και το διδακτικό προσωπικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, πραγματοποίησαν μία εκδήλωση αφιερωμένη στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η εκδήλωση έγινε στον χώρο του σχολείου και το παρακολούθησαν όλα τα παιδιά, οι δάσκαλοι μαζί και κάποιοι γονείς παιδιών αφού το σχολείο είχε φροντίσει να ενημερώσει όλους τους γονείς μέσω σημειώματος που είχαν δοθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.
Πέμπτη, 27 Μαϊος 2010 23:16

Ποδόσφαιρο Δημοτικών σχολείων

dimotikaΟλοκληρώθηκε  με επιτυχία το ποδόσφαιρο των Δημοτικών Σχολείων.
Όλες  οι ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο με ζήλο και αγωνιστικότητα  και προσέφεραν πολύ καλό θέαμα.
Πρωταθλητές στους μαθητές αναδείχθηκε η ομάδα του 4ου Δ.Σ ΚΙΛΚΙΣ ενώ στις μαθήτριες  η ομάδα του 8ου Δ.Σ. ΚΙΛΚΙΣ
Πέμπτη, 27 Μαϊος 2010 23:15

Ευρωπαίων διαφωνίες

Η πρωτοβουλία ανήκε στη μειοψηφία του συμβουλίου υπό τον κ. Γιώργο Γίτσο.  Με υπογραφές των μελών της ζήτησε τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης με θέμα την πρόταση της για σύσταση δήμου υπό την ονομασία Δήμος Ευρωπαίων και συνιστώντες δήμους τον Ευρωπό, τη Γουμένισσα και την κοινότητα Λιβαδίων. Πρόκειται ουσιαστικά για σύμπλευση με την τελευταία πρόταση του Δήμου Γουμένισσας και των πολιτών του όμορου δήμου που διαδήλωσαν πριν μερικές μέρες στη γουμένισσα τοι αίτημά τους για Δήμο Ευρωπαίων με Ευρωπό, Γουμένισσα και Λιβάδια.
kiltidisΕρώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατέθεσε ομάδα βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής ν. Κιλκίς  Κωνσταντίνος Κιλτίδης, για την επιλογή του θέματος που εξετάστηκαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας θεωρητικής κατεύθυνσης με τίτλο "Στου Κεμάλ το σπίτι" και μάλιστα την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού.
«Δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση στο πρόγραμμα διαμεθοριακής συνεργασίας για τη σωτηρία της λίμνης Δοϊράνης»!
Την απάντηση αυτή έδωσε ο πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος Στ. Δήμας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κρίτωνα Αρσένη. Αν κι έχει παρέλθει ένα εξάμηνο από την απάντηση του κ. Δήμα, έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τον «διάλογο» του ευρωβουλευτή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που είναι αποκαλυπτικός του πόσο επιφανειακά και αναποτελεσματικά αντιμετωπίστηκε το σοβαρότερο οικολογικό πρόβλημα του νομού μας, που έκλεισε 22 χρόνια ζωής!
Το πανόραμα των υποψηφίων που από την προσεχή εβδομάδα θα αποτελούν την κομματική ηγεσία στις 11 κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας  καταχωρίζουμε στη συνέχεια.
Στις εκλογές τα μέλη των Τ.Ο. θα επιλέξουν τον πρόεδρο και τα εννέα μέλη της Τοπικής Επιτροπής.
Το πλήρες κομματικό σκηνικό με τους υποψήφιους πρόεδρο και μέλη των Τ.Ε. στις 11 κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. στο νομό Κιλκίς είναι το ακόλουθο:
Συνάντηση είχαν την περασμένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστατίδης και ο ελληνικής καταγωγής, βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Σουηδίας, Νίκος Παπαδόπουλος. Σε κλίμα εγκάρδιο οι δύο βουλευτές αντάλλαξαν απόψεις σε ζητήματα του  ποντιακού ελληνισμού, καθώς  και σε μεταναστευτικά θέματα, μιας κι ένα μεγάλο κομμάτι των  Ελλήνων μεταναστών που ζει και εργάζεται στη Σουηδία, έλκει την καταγωγή του από το νομό του Κιλκίς.
Μια δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά τελειώνει για το Σ.Ε.Ο  Γουμένισσας. Με την ευκαιρία αυτή διοργανώθηκε την Κυριακή 16 Μαΐου, εκδήλωση στη όμορφη πλατεία της Γουμένισσας. Η εκδήλωση περιλάμβανε καφέ και κεράσματα για τις κυρίες φίλες του Οδηγισμού αλλά και ανθοέκθεση που γέμισε χρώματα  την κεντρική πλατεία.
Εκτός από την τελευταία εκδήλωση ,άλλες δραστηριότητες της  Οδηγικής χρονιάς ήταν:
Τετάρτη, 26 Μαϊος 2010 17:57

Κουίζ

Ο ευρών κερδίζει μια χορηγία.
Ποιος είναι το επιφανές στέλεχος της πολυκαστρινής κοινωνίας – από την παλιά νεολαία που πρωτοστατούσε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις- ο οποίος διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος να ανακοινώσει κάθοδο στις δημοτικές εκλογές  ως υποψήφιος δήμαρχος, άλλαξε ρότα και διατυμπανίζει πως τον ενδιαφέρει να  κατέλθει ως υποψήφιος αντιδήμαρχος στον δήμο Παιονίας;
Ο ευρών κερδίζει χορηγία από τον ως άνω αντιδήμαρχο  υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
-Να βρει ο αντιδήμαρχος υποψήφιο δήμαρχο να τον φιλοξενήσει στο συνδυασμό του
-Να κερδίσει ο ως άνω συνδυασμός.
-Να κρατήσει το λόγο του ο δήμαρχος που φιλοξένησε τον αντιδήμαρχο…
Σίγουρα κέρδη δηλαδή… Σπεύσατε.