espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 12:44:08 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εντυπώσεις βαθιά χαραγμένες στο νου και στην καρδιά. Ακρογιαλιές, βουνοκορφές δεμένες με την οργιαστική βλάστηση, που τόσο χαρακτηριστικά οι δικοί μας, οι παλαιοί μας τα είχαν αποτυπωμένα στα λυρικότατα τραγούδια μας… Παντού απομεινάρια από τον παλιό καλό καιρό, από τη γεμάτη σφύζουσα καθημερινή ζωή των προγόνων μας. Όπως ακριβώς μας τα ‘λεγαν οι παλιοί κ’ εμείς δεν μπορούσαμε να τα πιστέψουμε. Μα και όπως μας τα διηγήθηκαν οι γονείς μας, όταν μετά από τόσες δεκαετίες λαχτάρισαν να ξαναδούν το σπίτι, την αυλή, τη γειτονιά τους, δρόμους των παιδικών τους χρόνων.
Κυριακή, 30 Μαϊος 2010 19:35

Προς τι η ανανέωση της σύμβασης;

Άθλια χαρακτήρισαν την ποιότητα του φαγητού προσφέρεται στους ασθενείς του Νοσοκομείου Κιλκίς όλοι οι φορείς των εργαζομένων στο ίδρυμα.
Και το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρώην διοικητής Δημήτρης Ασημακίδης. Γι’ αυτό και προξένησε απορία η ανανέωση της σύμβασης με την ίδια εταιρεία κέτεριγκ, λίγες μέρες πριν αναλάβει και επίσημα ο νέος διοικητής.
Κι επειδή το φαγητό δεν έγινε άθλιο τις τελευταίες ημέρες, η ερώτηση προς πάντα ενδιαφερόμενο είναι: Γιατί, αφού έληγε η σύμβαση, δεν δρομολογήθηκε νέος διαγωνισμός για το κέτεριγκ του νοσοκομείου Κιλκίς, μέχρι να λειτουργήσουν τα νέα μαγειρεία – φαντάσματα;
Ειλικρινά θα θέλαμε να έχουμε την απάντηση του απελθόντος διοικητή, ή εν ανάγκη τη θέση της νέας διοίκησης.
Κυριακή, 30 Μαϊος 2010 19:35

Η …χορηγία

Κι ύστερα λένε για τους Γερμανούς πως είναι ψυχροί και αφιλόξενοι…
Βρε, είδατε πόσο συγκινήθηκαν για να βοηθήσουν την προεκλογική εκστρατεία του Μαντέλη το 2000; Κατ’ ευθείαν 200.000 μάρκα σε λογαριασμό του σε ελβετική τράπεζα κατάθεσαν οι ερίφηδες της Ζίμενς.
Κι ούτε σκέφτηκαν να συνδέσουν την «χορηγία» τους με συμβάσεις, προμήθειες και άλλα αμαρτωλά.
Αφιλοκερδώς που λέει ο λόγος.
Κυριακή, 30 Μαϊος 2010 19:34

Γερμανοί είναι…

Τώρα θα ρωτήσετε: Και γιατί οι ελεήμονες Γερμανοί έδωσαν χορηγία στον Μαντέλη και δεν ενδιαφέρθηκαν να χορηγήσουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μάρκα σε αναξιοπαθούντες συνταξιούχους, ανέργους κ.ο.κ.
Ε, η απάντηση είναι απλή: Οι άνθρωποι είναι Γερμανοί δεν είναι μαλ…
Κυριακή, 30 Μαϊος 2010 19:34

Ανεξήγητη έπαρση

Προφανώς η Μητρόπολη Κιλκίς υπό τη νέα διοίκησή της δεν διακρίνεται για το σεβασμό της στο ρόλο του τοπικού τύπου. Και διακατεχόμενη από μια ανεξήγητη έπαρση επιλέγει να απαντά στα δημοσιεύματά μας  μέσω της τεθλασμένης οδού.
Σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ και των ΕΙΔΗΣΕΩΝ αναφερθήκαμε στην κατάργηση του εκκλησιαστικού λυκείου, στην ελλιπή υπεράσπισή του   και σε ένα ιστορικό της λειτουργίας του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα romfea.gr.
Η μητρόπολη Κιλκίς λοιπόν αγνόησε εμάς, απέστειλε απάντηση στην ιστοσελίδα και στη συνέχεια κοινοποίησε σε εμάς το κείμενο της ιστοσελίδας με το δικό μας ρεπορτάζ και την απάντηση της.
Επειδή η μητρόπολη Κιλκίς δεν μας είχε συνηθίσει σε παρόμοιες απρέπειες εκφράζουμε τη λύπη μας για τα επικρατούντα νέα ήθη.
Οίκοθεν νοείται, ότι αν η μητρόπολη επιθυμεί να γίνει γνωστή η θέση της μέσω των εφημερίδων μας οφείλει να την αποστέλλει σε εμάς.
Κυριακή, 30 Μαϊος 2010 19:34

Ο Αντώνης φορτσάρει...

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Αντώνης Μανουσαρίδης ενόψει των εκλογών στη Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΟΔΕ.
Κυριολεκτικα έγει”οργωσει” το νομός επισκεπτόμενος τις κομματικές οργανώσεις, συζητώντας με μέλη και φίλους της Ν.Δ. προβάλλοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του για τη λειτουργία του οργάνου.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις και δοθεί η επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα, πέντε είναι οι υποψηφιότητες για το δημαρχιακό θώκο του Κιλκίς. Ο συνωστισμός υποψηφίων είναι δηλωτικός και της ιδιομορφίας των φετεινών εκλογών καθώς θα είναι οι πρώτες στο «Καλλικράτειο» περιβάλλον με τους δυο μεγάλους δήμους του νομού, σε ένα περιβάλλον δηλαδή που θα δοκιμαστούν πρώτη φορά ακόμα και δήμαρχοι που έχουν κερδίσει προγενέστερες εκλογές σε ελάσσονες δημοτικές περιφέρειες. Ο κ. Δημήτριος Τερζίδης παρότι δεν το δήλωσε επισήμως πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του στηριζόμενος στην υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και την πιθανολογούμενη συνεργασία του με τις δυνάμεις του ΣΥΝ.
metalikoΟύτε το καφέ μας δεν προλάβαμε να πιούμε το πρωί της Πέμπτης και η αυλή των εφημερίδων μας αντήχησε από τις παιδικές φωνές των επισκεπτών μας. Ογδόντα μαθητές από την β’ τη δ’ και την στ’ τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στο καταπράσινο Μεταλλικό, μαζί με τις δασκάλες τους κυρίες Ευθυμία Παπαδοπούλου, Παρασκευή Θεοδωρίδου, Θεοδώρα Αναστασιάδου, Ευστρατία Μακρή και Βαρβάρα Πεχλιβανίδου   κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις των εφημερίδων μας. Ευλογία Θεού η παρουσία τους καθώς τα λαμπερά παιδικά πρόσωπα και η αθωότητα που εκπέμπουν δημιουργούν  ευφρόσυνη διάθεση κι εμείς προσπαθήσαμε να ανταποδώσουμε  με ενημέρωση.
pontosΕνεργή παρουσία είχε η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος» στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην πόλη του Κιλκίς, την οποία και εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Διοικητής, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Αξιωματικών  –  Οπλιτών και τιμητικό άγημα 18 ανδρών. Συγκεκριμένα, τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του ΚΙΛΚΙΣ, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Οθωμανικής κατοχής και πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συγγραφέα κ. Τέλη Κωνσταντινίδη.
Κυριακή, 30 Μαϊος 2010 19:30

Επίσκεψη μαθητών στο Πάϊκο

paikoΜαθητές του δημοτικού σχολείου Πεύκων Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, επισκέφθηκαν  την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Γουμένισσας. Oι μαθητές ενημερώθηκαν από υπαλλήλους του Δασαρχείου Γουμένισσας στο κέντρο νεότητας Γρίβας και στην συνέχεια περπάτησαν το δασικό μονοπάτι Πριματάρι – Στραβοπόταμος και κατέληξαν στον οργανωμένο χώρο δασικής αναψυχής  Στραβοποτάμου, όπου πέρασαν μια φανταστική μέρα μέσα στο δάσος, απολαμβάνοντας την ζεστή φιλοξενία των δασικών υπαλλήλων.