espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 6:10:37 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ακόμα κι απουσιάζαμε από την σύσκεψη και το διάλογο του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κιλκίς θα ήταν ευχερέστατο να καταγράψουμε με ακρίβεια το περιεχόμενο του διάλογου αυτού. Τα ίδια χιλιοειπωμένα προβλήματα από τις γενικές συνελεύσεις γιατρών και λοιπών εργαζομένων, προβλήματα που τέθηκαν και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα, προβλήματα που προκαλούν απογοήτευση και οργή και μόνο τα ακούει κάποιος, ελλείψεις σε προσωπικό, μηχανήματα, υλικά, κτήρια, υποδομές και προπάντων υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:04

Να πάνε φυλακή!

Κατά την ομιλία του στην βουλή επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις» στις 13-4-2010 ο βουλευτής Κιλκίς ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης σε μια δυναμική ομιλία μεταξύ των άλλων, ζήτησε άμεσα την σύσταση μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία θα προχωρήσει στον ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες όλων αυτών, που διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, ξεκινώντας πρώτα από τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Και «για όσους προκύψουν στοιχεία για παράνομο πλουτισμό και κακή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών πόρων να πάνε φυλακή».

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:03

Θέσπιση Μητρώου Αγροτών

«Καταγραφή Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων-Ορισμός Επαγγελματία Αγρότη», ένα νομοσχέδιο-τομή για την ελληνική γεωργία. Με το νέο πλαίσιο που προωθούμε, αναδιοργανώνουμε τον αγροτικό χώρο με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια...

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:02

Αυγοτσούγκρισμα «Παιόνων»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ», την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 και ώρα 5:30μ.μ., γιόρτασε το τσούγκρισμα των Πασχαλινών αυγών με τα μέλη του. Το τσούγκρισμα συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού, καθώς το αυγό συμβολίζει τη ζωή και τη δημιουργία που κλείνει μέσα του τη ζωή. Όταν το κέλυφός του αυγού σπάσει με το τσούγκρισμα, γεννιέται μια ζωή, έτσι και το πασχαλινό αυγό συμβολίζει το σπάσιμο του τάφου του Χριστού και την Ανάστασή Του.

Να παραμείνει στο Κιλκίς το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο που λειτουργεί ήδη με τεράστια επιτυχία εδώ και χρόνια και η ενδεχόμενη συγχώνευσή του με το αντίστοιχο σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης να γίνει, αλλά με έδρα το Κιλκίς για μια σειρά λόγων, τους οποίους αναλύει σε έγγραφό του προς την Υπουργό παιδείας ο σύλλογος διδασκόντων του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Κιλκίς.

Εν όψει των εορτών του Πάσχα στο Γηροκομείο Κιλκίς έγιναν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
1. Στις 29/3/2010 Μεγάλη Δευτέρα ομάδα 12 περιθαλπόμενων με την συνοδεία της Διευθύντριας κ. Αναστασιάδου - Ορφανίδου Δέσποινας και της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Τοπαλίδου Παρασκευής επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς για το Πασχαλινό Παζάρι διαφόρων πασχαλινών ειδών που κατασκεύασαν τα  ίδια τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και στήριξαν έτσι την όμορφη προσπάθεια αυτών των παιδιών.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:54

Ο «Καλλικράτης» ενώνει!

Ακόμη και τους δύσκολους Πολυκαστρινούς ενώνει ο επερχόμενος «Καλλικράτης»!
Προχθές εθεάθησαν να τα πίνουν μαζί και να τα λένε στο δήμο Πολυκάστρου οι Τατσίδης, Κατούδης και Χαλκίδης…
Τα πάνω κάτω θα φέρει ο «Καλλικράτης»!

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:54

Κάνουν λιγάκι υπομονή…

Κάτι ο βροχερός καιρός, κάτι το σαθρό έδαφος που δεν άφηνε το γεωτρύπανο να πάει παρακάτω, σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες στο εργοτάξιο της Μεγάλης Στέρνας όπου τρεις φερέλπιδες αναζητούν μέγα θησαυρό.
Κι επειδή έληξε η προθεσμία που είχαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την έρευνα, ζήτησαν επέκταση της άδειας και θα συνεχίσουν μόλις καλυτερέψει ο καιρός.
Στόχος να κατεβούν στα 70 μέτρα. Οπότε και χρυσάφι να μην βρουν, το …πετρέλαιο το έχουν εξασφαλισμένο.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:54

Τρέξτε οι υπεύθυνοι

Καλού κακού ας τρέξουν οι δυο πρόεδροι. Ο Χαράλαμπος Παυλίδης και ο Λάζαρος Ελευθεριάδης. Ας τρέξουν για να συμμαζέψουν το κακό που προκάλεσαν σε κάμποσους αγρότες. Με εκείνα τα τραγελαφικά πείσματα για τη διανομή του χρήματος των …θυμάτων, στη διαδικασία του ΟΣΔΕ.
Να τρέξουν διότι έτσι και χαθούν τα δικαιώματα, καλύτερα να ψάχνουν από τώρα …χώρα να μείνουν.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:54

Δεν βρέθηκε ο αγρότης

Μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχε βρεθεί ο αγνοούμενος από τη Δευτέρα 59χρονος αγρότης από τον Άγιο Πέτρο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, των αστυνομικών, την φιλότιμη προσπάθεια των διασωστών και όσων ακόμα βοηθούν, δεν βρέθηκε ο άτυχος άνδρας που έπεσε στα νερά του Αξιού όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε μπατάρισε στα ορμητικά νερά του ποταμού.