Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ξεκινάει η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτη της Ελλάδας
Η ιστορική και μαρτυρική Δράμα φοράει τα γιορτινά της και η
"Ονειρούπολη" ανοίγει τις πύλες του παραμυθένιου χωριού του Αη-Βασίλη
που στήνεται στον πανέμορφο Δημοτικό Κήπο και στην πλατεία της πόλης,
την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, παραμονή της πολιούχου της Αγίας Βαρβάρας.
Δικά μας ήταν τα σιτάρια εσοδείας 2008, που πουλήσαμε
Μια ανακοίνωση που προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά για την ουσία του
θέματος της πώλησης των σιτηρών εξέδωσε η διοίκηση της Ένωσης Κιλκίς,
απαντώντας μάλιστα σε ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ.
Την καταχωρίζουμε αυτούσια και ως έχει:
«Με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας σας ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ της Πέμπτης 19
Νοεμβρίου 2009 στις σελίδες 1 και 5 με τίτλο «Η ΠΡΩΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΣΙΤΗΡΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΚΙΛΛΚΙΣ» και σε απάντηση του δημοσιεύματος ανακοινώνεται
ότι:
Διστακτικοί οι Έλληνες
Με καχυποψία αντιμετωπίζουν το πανδημικό εμβόλιο οι περισσότεροι Έλληνες. Με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τους αιμοδότες, όσους φροντίζουν βρέφη κάτω των έξι μηνών και τις εγκυμονούσες δεύτερου και τρίτου τριμήνου, συνεχίζεται από σήμερα, Δευτέρα, ο εμβολιασμός για τον ιό της νέας γρίπης.
Ποντιακό θέατρο στον Παντελεήμονα
Στα πλαίσια του 4ου Περιφερειακού Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου του ΣΠοΣ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την Παρασκευή 20/ 11 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Παντελεήμονα του Δ. Γαλλικού, η παράσταση «Αγάπη ταραέματα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών «ΒΕΝΤΖΙ». Ο ερασιτεχνικός σύλλογος με τους μικρούς, σε ηλικία, πρωταγωνιστές άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ξυπνώντας αναμνήσεις από το παρελθόν αλλά και προσφέροντας άφθονο γέλιο στους θεατές.
Το Μαγικό χαλί ξαναχτυπά!!!
Το μαγικό χαλί επιστρέφει στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κιλκίς! Ένας πρωτότυπος τρόπος προώθησης του οικολογικού τρόπου σκέψης. Ότι σε μας δεν είναι χρήσιμο πια, μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο!... Έτσι μειώνετε τον όγκο των σκουπιδιών σας, και προστατεύετε το περιβάλλον, ενώ προσφέρετε χωρίς κανένα έξοδο και σε άλλους ανθρώπους.
Φλωρίδης… συνεντευξιαζόμενος
Δημοφιλής παραμένει στα δημοσιογραφικά γραφεία των Αθηνών ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, και δεν υπάρχει ημέρα που να μη φιλοξενείται σε κάποιο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό στούντιο.
Ο Γ. Φλωρίδης έχει συγκροτημένη άποψη για τα οικονομικά της χώρας και στηρίζει με ουσιαστικό λόγο τις κυβερνητικές επιλογές. Προχθές, σε συνέντευξή του στον ΑΘΗΝΑ 984, τόνιζε:
«Επειδή μιλούσαμε για διαρθρωτικές αλλαγές υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να ανοίξει και το ασφαλιστικό ζήτημα της χώρας, όπου και εκεί είναι ένα μεγάλο διαρθρωτικό πρόβλημα. Άρα λοιπόν η κυβέρνηση ανοίγει το ζήτημα της φορολογίας, ανοίγει το ζήτημα του ασφαλιστικού συστήματος, ανοίγει το ζήτημα των παρεμβάσεων έτσι ώστε να τονωθεί και η πραγματική οικονομία. Από την άλλη μεριά, κάνει μια παρέμβαση που αφορά στο σταμάτημα του κατήφορου, δηλαδή την ανάσχεση μιας κατηφόρας πολλών χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων ατομικών ή συλλογικών. Είναι το νομοσχέδιο που συζητήθηκε χθες από την κ. Κατσέλη, υπουργό Οικονομίας. Δείτε επίσης μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή, η οποία ετοιμάζεται να γίνει στο κράτος συνολικά, δηλαδή όχι μόνο στη διοικητική του αναδιάρθρωση, αλλά και στην ποιότητα την εσωτερική, αυτή που ετοιμάζει το υπουργείο εσωτερικών. Επομένως, εάν αυτά τα δει κανείς ενταγμένα σε ένα συνολικό σχέδιο, μπορεί πιο εύκολα να έχει την εικόνα…».
Δημοσιοϋπαλληλικά απόρρητα
Διαπιστώσαμε τις τελευταίες ημέρες μια ένταση των ελέγχων από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ σε επιχειρήσεις και καταστήματα για την εφαρμογή των νόμων ως προς την ασφάλιση των εργαζομένων.
Αξιέπαινη η κινητοποίηση του ιδρύματος και ζητήσαμε να πληροφορηθούμε κάποια στατιστικά στοιχεία των ελέγχων ώστε να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη για την παραβατικότητα που διαπιστώθηκε από τους ελέγχους.
Χρήσιμη οπωσδήποτε ενημε΄ρωση καθώς πολλά ακούγονται για το ύψος της ανασφάλιστης εργασίας κ.ο.κ.
Δυστυχώς η προϊσταμένη του ΙΚΑ, στην οποία απευθυνθήκαμε, ευγενικά μεν, αλλά σταθερά αρνήθηκε να μας ενημερώσει. «Αυτά τα στοιχεία είναι για εμάς» απαντούσε κι όταν επιμέναμε.
Και δημόσια το λέμε: Όχι, αυτά τα στοιχεία είναι για όλους. Το « για εμάς» ισχύει μόνο σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και εθνικής άμυνας.
* * *
Για να είμαστε δίκαιοι όμως: Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μοναδική υπηρεσία που όταν ζητάμε στοιχεία για τους ελέγχους που διενεργεί, οχυρώνεται πίσω από ένα ακατανόητο δημοσιοϋπαλληλικό απόρρητο.
Ένας φίλος….
Ϋστερα από πολλούς μήνες είδα τον φίλο Γιάννη Τσογγίδη τυχαία στο δρόμο. Στο …λεπτό είπαμε δυο λόγια καθώς βιαζόμουν να φύγω λόγω επείγουσας εργασίας. Και αργότερα σκέφτηκα πόσο λείπει από το δημόσιο διάλογο ο λόγος του. Τώρα μάλιστα που η Νέα Δημοκρατία, ύστερα από την εκλογική συντριβή της, χρειάζεται πολιτικά πρόσωπα που να σκέφτονται.
Με τον Τσογγίδη γνωριζόμαστε από τα φοιτητικά μας χρόνια, αν και εκείνος λόγω των σπουδών του στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα δεν είχε τόσο πολύ χρόνο για να ασχοληθεί με τα του Συλλόγου Φοιτητών ν. Κιλκίς, όπου στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια πρωταγωνιστούσαμε, όπως ήταν φυσικό, οι φοιτητές στο Αριστοτέλειο.
Οι μνήμονες αναγνώστες θα θυμούνται επίσης ότι με τον Γιάννη «σφαχτήκαμε» κατά εποχές. Το έγραψα όμως παλαιότερα και σε κάθε ευκαιρία θα το επαναλαμβάνω: Είναι από εκείνους τους Γαλάζιους - να το πω: δεξιούς;- που επιμένουν να σκέφτονται πολιτικά. Και είτε διαφωνείς μαζί του είτε συμφωνείς, υποχρεωτικά σέβεσαι τις απόψεις του.
Να είσαι πάντα καλά Γιάννη…
Η Μαρία Δαμανάκη νέα επίτροπος της Ελλάδας
Η Μαρία Δαμανάκη θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη
νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Γιώργος
Παπανδρέου μετά την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις
Βρυξέλλες, κατά την οποία επιλέχθηκε ο πρώτος πρόεδρος και η υπουργός
Εξωτερικών της Ένωσης.
Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Μάχη του Κιλκίς
Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάχη του Κιλκίς και του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών
κατακτητών οργάνωσε το ΚΚΕ στο Κιλκίς, την περασμένη Τετάρτη. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 5.30μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της
Εθνικής Αντίστασης, κοντά στις Δίδυμες Καπναποθήκες, από εκπροσώπους
του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ.