espa pkm

Κυριακή, 19 Απριλίου 2026, 1:52:04 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:22

Ενημέρωση για τη νέα γρίπη

Το παρόν στον αγώνα  για την ενημέρωση στην πρόληψη της νέας γρίπης έδωσε και ο δήμος Γαλλικού. Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με τον νέο ιό της γρίπης των χοίρων Η1Ν1, ο Δήμος Γαλλικού διοργάνωσε  τέσσερεις ενημερωτικές συναντήσεις, στα δ.δ. Πεδινού, Γαλλικού, Ν. Σάντας και Καμπάνη, με θέμα: «Τι νεώτερο για την νέα γρίπη;».

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:20

Επιμόρφωση νηπιαγωγών

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των Νηπιαγωγών του Ν. Κιλκίς, η σχολική χρονιά 2009 -2010, έχει ως αντικείμενο διερεύνησης, τον Άξονα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργία και Έκφραση». Για το σκοπό αυτό οργανώθηκαν από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής, κ. Κωνσταντία Μούρτζιου Αβραμίδου, δύο Ημερίδες.

Ενας κόσμος πραγματικής δημιουργίας και χαράς εκτίθεται στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, στη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά των παιδιών με τα ειδικά χαρίσματα. Είναι τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα –και όχι μόνο- δώρα, που ετοίμασαν μόνα τους τα παιδιά στα διάφορα εργαστήρια που λειτουργούν στο Κ.Κ.Σ. και σας τα προσφέρουν με συμβολικό τίμημα και πολύ αγάπη.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα ΑμεΑ, 3 Δεκεμβρίου κάθε έτους, ο Παύλος Πασσαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με την υπ’ αριθμ. 29/1993 απόφαση της αρμόδιας για τα θέματα αυτά της επιτροπής του ΟΗΕ, έγινε το πρώτο βήμα για την αναγνώριση, το σεβασμό και την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στην κοινωνία. Μία κοινωνία που έως τότε είχε αποκλείσει τα άτομα αυτά από όλες τις εκφάνσεις και τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, στο πλαίσιο του χρηματοοικονομικού πολυσυνεδρίου «ΜΟΝΕΥ & SHOW», πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 18.00΄, στην αίθουσα «ΑΦΙΣΙΟΝΑΔΟ» του ξενοδοχείου ΗΥΑΤΤ REGENCY ημερίδα με θέμα:

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:14

Αποπληρωμή σχεδίων βελτίωσης και ΟΠΑΑΧ

Εκκρεμότητες και καθυστερήσεις πληρωμών για πάνω από ένα χρόνο, που αφορούν Σχέδια Βελτίωσης και Σχέδια Επενδύσεων ΟΠΑΑΧ, τακτοποιούνται με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή. Με την υπογραφή των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, το Υπ.Α.Α.Τ προχώρησε στην αποπληρωμή της δεύτερης και τελευταίας δόσης Επενδυτικών Σχεδίων στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου  (Ο.Π.Α.Α.Χ), ύψους 3.200.000 ευρώ.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:13

Μνημεία της φύσης και του ανθρώπου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του διοργανώνει τριήμερο θεματικό σεμινάριο με τίτλο: «ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ/ΤΟΠΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ,  στις 4, 5 & 6 Δεκεμβρίου 2009. Το σεμινάριο, που θα παρακολουθήσουν σαράντα εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του 8ου Τοπικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, θα  πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Π. Γυναικόκαστρο. Την Παρασκευή, ημέρα έναρξης  του σεμιναρίου, προσκλήθηκαν  και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ανοιχτό διεθνές πρωτάθλημα Kick Boxing/Semi πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά στις 15 Νοεμβρίου 2009. Από την πόλη του Κιλκίς συμμετείχε ο Αθλητικός Σύλλογος "ΑΘΛΟΣ" του Κωνσταντίνου Πουντζουκίδη. Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα ήταν πολύ μεγάλη λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του αφού συμμετείχαν και αθλητές από Συλλόγους της Βουλγαρίας των Σκοπίων και άλλων χωρών της Μεσογείου.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:24

Η Θώμη του Κιλκίς

Ένα ενδιαφέρον τριήμερο σεμινάριο για τα μνημεία της φύσης και του ανθρώπου οργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, που κάνει εξαιρετική δουλειά με την υπεύθυνη λειτουργίας του, Μαρία Παπαδοπούλου.
Εισηγήτρια στο σεμινάριο είναι και η αρχαιολόγος  της ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ, Θώμη Σαββοπούλου, που χρόνια τώρα ανασκάπτει και ερευνά την ιστορία του νομού Κιλκίς, παλεύοντας με την έλλειψη πόρων και μ’ ένα κράτος που δεν εκτιμά την ιστορία και τον πολιτισμό του.
Εδωσε την ψυχή της η Θώμη για το Κιλκίς και δυστυχώς η προσπάθειά της και για επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς δεν φαίνεται να βρίσκει το δρόμο της, αφού και η πολιτεία δείχνει να αγνοεί αυτό το στόχο, αλλά και οι τοπικοί μας παράγοντες δείχνουν να εγκατέλειψαν αυτό το σημαντικό εγχείρημα.
«Σε τούτα ‘δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει», λέει το λαϊκό άσμα, αλλά ενίοτε διαψεύδεται…

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:23

Τι θα κάνει ο Συμπιλίδης…

Ρώτησα τον Γιώργο Συμπιλίδη, πριν τις εσωκομματικές εκλογές, τι θα κάνει αν εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ ο Αντώνης Σαμαράς. Ρώτησα διότι πολλοί ενδιαφέρονται να μάθουν και κυρίως από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
- Για να μην κουράζεσαι: Πάντως δεν θα επιδιώξω να γίνω βουλευτής, μου απάντησε χωρίς καμιά δυσκολία ο γιατρός.
Κι όταν τον ξαναρώτησα τι θα συμβεί αν καταργηθεί με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και με τι θα ασχοληθεί εντελώς αφοπλιστικά, έλυσε την απορία μου: Μα, εγώ έχω πράγματα να κάνω, έχω την ιατρική μου που με γεμίζει…
* * *
Ούτε καν πρόλαβα να τον ερωτήσω πως και δεν ενδιαφέρεται για την κεντρική πολιτική σκηνή, ακόμα και με Αντώνη πρόεδρο.
- Μα, εγώ αν εκλεγεί ο Σαμαράς, δεν χρειάζεται να εκλεγώ βουλευτής για να βοηθήσω το νομό Κιλκίς, απάντησε… 
* * *
Συνεχίσαμε την κουβέντα με τον Γιώργο Συμπιλίδη για το λειτούργημά του  στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, για τα σημαντικά που βρίσκονται στον ορίζοντα και συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε σύντομα.
Θ.Π.