Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Χρήστος Ανδρεανίδης : Ρίο-Κυότο-Πόζναν-Κοπεγχάγη
Βγήκαμε στον πηγεμό για Κοπεγχάγη σε αδικαιολόγητα μακρύ δεκαεπταετούς
διάρκειας Οδύσσειο δρόμο με Κύκλωπες και Λαστριγόνες όπου τον
Δεκέμβριο του 2009 θα συναφθεί νέα συμφωνία για το κλίμα. Τα πρώτα βήματα έγιναν στο Ρίο το 1992 με την δρομολόγηση της αειφόρου
ανάπτυξης. Ακολούθησε το πρωτόκολλο του Κυότο με τις δεσμεύσεις για την
μείωση των εκπομπών των αερίων που δημιουργούν το φαινόμενο του
θερμοκηπίου.
«Πήρε μπρός» το Δικαστικό
Την προτελευταία μέρα του 2008 δόθηκε τέλος σε ένα από τα πλέον μακρόβια σίριαλ του ν. Κιλκίς. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπέγραψε στις 30 Δεκεμβρίου 2008 την απόφαση παραχώρησης οχτώ στρεμμάτων της πρώην μεραρχίας (στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου) κατά χρήση στο δήμο Κιλκίς ώστε στην έκταση αυτή να ανοικοδομηθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς.
Πρωταθλητής το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου
Την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 στο ΔΑΚ Κιλκίς διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες ποδοσφαίρου μαθητών και μαθητριών στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς που διοργανώνει η Ο.Ε.Σ.Α. του νομού. Στην τελική αναμέτρηση των μαθητριών επικράτησε το ΓΕΛ Πολυκάστρου έναντι του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς με σκορ 1-0. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε η Θωμά Σουζάνα στο 58’.
Επικράτησαν 1ο ΓΕΛ Κιλκίς και το ΓΕΛ Αξιούπολης
Τη Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες Α΄ φάσης του σχολικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης μαθητών και μαθητριών των Λυκείων του νομού. Στον αγώνα των μαθητριών αγωνίστηκαν, η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, η οποία πέρασε απευθείας στον τελικό, και η ομάδα του ΓΕΛ Αξιούπολης, που πέρασε στον τελικό αποκλείοντας την ομάδα του ΓΕΛ Γουμένισσας, στο μεταξύ τους αγώνα, με σκορ 48-15.
Γιορτή για τα παιδιά των αστυνομικών
Στις 29 Δεκεμβρίου η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, πραγματοποίησε την ετήσια εορταστική της εκδήλωση για τα παιδιά των Αστυνομικών που υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Νομού μας. Η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο παιδικό πρόγραμμα με ζογκλέρ, τραγούδια, χορούς και στο τέλος αυτής μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά από τον Αϊ Βασίλη.
Πανελλήνιος ποιητικός διαγωνισμός της ΤΕΧΝΗΣ
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκήρυξε τον Δέκατο Τέταρτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού» με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Κοπή βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Ρυζίων
Την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009. Παρ’ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πλήθος κόσμου κατέκλισε την αίθουσα εκδηλώσεων και παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη θεατρική παράσταση, που ανέβασε με μεγάλη επιτυχία η παιδική θεατρική ομάδα, υπό την καθοδήγηση της Προέδρου και της χοροδιδασκάλου του συλλόγου.
Η Κοινωνία Πολιτών καταγγέλλει
«Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Γάζα δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν. Δεν μπορεί να εξισώνεται ο θύτης με το θύμα. Η υποκρισία των μεγάλων δυνάμεων και των Διεθνών Οργανισμών είναι εγκληματική. Η παρότρυνση και η ανοχή σε πράξεις βίας σε άμαχους πληθυσμούς δημιουργούν αφόρητες συνθήκες για την επιβίωση 1.500.000 κατοίκων οι οποίοι ουσιαστικά ζούν σε μια τεράστια φυλακή.
Οι μεγάλοι κι οι μικροί
Τα περιστατικά που θα αφηγηθώ τα διαπίστωσα ιδίοις όμμασιν και αντίλογος δεν χωρεί.
Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, Τρίτη ημέρα μετά την χιονόπτωση του Σαββάτου, ώρα
12 το μεσημέρι. Βαδίζω επί της 21ης3 Ιουνίου και στο πεζοδρόμιο μπροστά
από μεγάλη τράπεζα η πεζοπορία αποτελεί επικίνδυνο σπορ. Τα χιόνια δεν
έχουν απομακρυνθεί, προφανώς κάποιοι έριξαν αλάτι και οι διαβάτες
έκαναν τσουλήθρες.
Σεβασμός στον πελάτη
Και άλλη φορά το γράψαμε και θα το επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία: Ένας απλός τρόπος για να αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής ποιος καταστηματάρχης είναι σωστός και ποιος …παραλίας, είναι ο έμπρακτος σεβασμός που επιδεικνύει στους πελάτες του σε κάθε χιονόπτωση.
Επιλέξτε λοιπόν φίλοι αναγνώστες να επιβραβεύετε εκείνους που καθαρίζουν το πεζοδρόμιο που αναλογεί στο κατάστημά τους προστατεύοντας τους πελάτες τους. Κι όταν βλέπετε πάγους και χιόνια μπροστά σε είσοδο καταστήματος, προσπεράστε το.