espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 7:39:11 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:38

Έναρξη εχθροπραξιών

Ιδού που οι χειρότεροι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Κυβερνητικό στέλεχος3 (Κ. Κιλτίδης) ανακοινώνει ότι οριστικά το Δικαστικό θα κατασκευαστεί στην πρώην μεραρχία. Και λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Κιλκίς στέλνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση πως ξεκινάει απεργία αν δεν αρχίσει η κατασκευή του Δικαστικού στις δίδυμες καπναποθήκες!
 Κοντά στους Έλληνες της Διασποράς της Σουηδίας βρέθηκε  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης κατά την παραμονή του στη Σκανδιναβική χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.  Ο κ. Κιλτίδης συναντήθηκε αρχικά με το Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Παύλο και με τον Έλληνα Πρέσβη της Σουηδίας κ. Ευάγγελο Καρόκη ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τις κοινότητες Ρίνκεμπι, Σόλνα και Σερχόλμεν, και εκτός προγράμματος την κοινότητα της Ουψάλα, στις οποίες ανέπτυξε χρήσιμες επαφές με τους αποδήμους.
 Προηγήθηκε η Κοινωνία Πολιτών που κινητοποίησε τις ευαισθησίες δεκάδων – κι εκατοντάδων – συμπολιτών μας με πρακτικό αποτέλεσμα τη συλλογή τεσσάρων τόνων σκουπιδιών από το λόφο του Αη Γιώργη. Ο τόπος μας  είναι όμορφος, αλλά από καθαριότητα ξεχωρίζουμε μόνο στους ιδιωτικούς χώρους. Οι δημόσιοι παραμένουν στο έλεος κακών συνηθειών και κατάφορτοι σκουπιδιών. Ετούτο το κακό όμως πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει αν αλλάξουμε εμείς.
 Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης. Η συνάντηση έγινε σε νεόδμητο ξενώνα της Γρίβας σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα. Από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου ήταν παρόντες ο Πρόεδρος κ. Αθ. Τραχανίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Β. Παυλίδης, ο Ταμίας κ. Γρ. Γιαχανατζής, η Γεν. Γραμματέας κα. Μιχ. Κυ+ριακίδου, η υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων κα. Σουλτ. Τρέγκα και το μέλος κ. Χρ. Πεχλιβάνης.
 Την Κυριακή 18 Μαΐου 2008, στις 20.00΄ στην πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων με την παρουσία εκατοντάδων μελών ποντιακών σωματείων από όλη την Ελλάδα, και την συμμετοχή περίπου 2000 ανθρώπων, διοργάνωσε την κεντρική εκδήλωση για την  Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
 Ο βουλευτής Ν. Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελληνοποντιακών Συλλόγων «Υψηλάντης» και εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, μετέβη στη Λευκωσία την Κυριακή 18 Μαΐου, για να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Ο κ. Τσιτουρίδης, αναφερόμενος στην επέτειο της Γενοκτονίας, την χαρακτήρισε ως «ημέρα μνήμης και απόδοσης οφειλόμενης τιμής, και ταυτόχρονα, ημέρα προβληματισμού και όχι εθνικής εξέγερσης των παθών.»
Ή ξεκινάτε την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στις δίδυμες καπναποθήκες και τελειώνετε σε δυο χρόνια ή στις 25 Μαίου προχωρούμε εμείς σε απεργία. Αυτό είναι το μήνυμα και η απόφαση συνάμα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς.  Κι αν η πρώτη ανάγνωση του τελεσιγράφου προς την κυβέρνηση σημαίνει την κλιμάκωση της πίεσης προς την Πολιτεία να υλοποιήσει ειλημμένη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, απόφασή της, σε δεύτερη ανάγνωση η εν λόγω πρωτοβουλία των δικαστικών υπαλλήλων σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ όσων υποστηρίζουν τη λύση των δίδυμων με όσους τάσσονται υπέρ του στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου πρώην μεραρχίας).
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:27

Γιορτή της μητέρας στο Χειμαδιό

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας που πραγματοποιήσε στο Χειμαδιό ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Σταυραετοί”. Η γιορτή ήταν αφιερωμένοι στο σπουδαίο και ιερό έργο πο προσφέρει η μητέρα στην κοινωνία μας, και σ’ αυτόν τον αναφέρθηκαν στην ομιλία τους ο Δήμαρχος Κρουσσών Νεόφυτος Παπαδόπουλος καθώς και η πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυριακή Αναστασιάδου.
Ο Δήμος Δοϊράνης και η Πολιτιστική Εταιρεία του Δήμου διοργανώνουν Ποδοσφαιρικό Τουρνουρά Βετεράνων, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό στάδιο Δροσάτου 24 και 25 Μαϊου, μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ΗΡΑΚΛΗ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ και ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δήμου Δοϊράνης.
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:22

Σε τουρνουά του ΠΑΟ στη Φλώρινα

Η Ακαδημία ¨ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ¨ το Σαββατοκύριακο συμμετείχε σε τουρνουά Ακαδημιών του Παναθηναϊκού στη Φλώρινα. Συγκεκριμένα τα τμήματα προτζούνιορ Β1, Β2 (γεν. 00 – 01) και προπαίδων (γεν. 96 – 97) μετέβησαν στην Φλώρινα σε μια διήμερη εκδρομή που συνδύασε το αγωνιστικό μέρος με τον πολιτιστικό χαρακτήρα της επίσκεψης τους στις λίμνες Πρέσπες.