espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 11:04:56 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:06

Να πράξουν τα δέοντα

Τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προσπάθεια του νομού τείνει να καταστεί η αναξιοπιστία των ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα ο πλημμελής έλεγχος της ρυπογόνας λειτουργίας ορισμένων βιομηχανιών δεν επιφέρει απλώς πλήγματα στο περιβάλλον του νομού.
 Περισσότερο από μια μιάμιση ώρα κράτησε ο ουσιαστικός διάλογος του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νέα Εποχή δήμου Δοϊράνης Κώστα Τερζενίδη με τους κατοίκους του Αγίου Χαραλάμπους, στην τέταρτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση που οργάνωσε.
 Στο δρόμο και εν προκειμένω στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου κατέρχονται οι θιγόμενοι από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης επιστήμονες του Κιλκίς. Ο σύλλογος μηχανικών και η Ν.Ε Ν. Κιλκίς του ΤΕΕ «Καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση.
Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος δικαστικών υπαλλήλων του ν. Κιλκίς υποτίθεται για να χαιρετίσει την υποβολή ερώτησης του βουλευτή Γ. Φλωρίδη προς την κυβέρνηση για το θέμα της ένταξης του νομού στις παραμεθόριες περιοχές. Κατ΄ουσίαν όμως επιτίθεται στον κ. Φλωρίδη υπενθυμίζοντας ότι ενώ είχε την ευκαιρία ο ίδιος ως υφυπουργός να εντάξει το νομό, το αμέλησε και ξαναθυμήθηκε ύστερα από εννέα χρόνια τον παραμεθόριο χαρακτήρα του νομού.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:01

Απεργούν οι φαρμακοποιοί

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην απεργία και στις κινητοποιήσεις ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση.
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 04:59

«Ναι» σε μονάδα βιοαερίου

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που υπέβαλε η εταιρία  «Λιβέρης Χρήστος ΕΠΕ. Δ.Τ. GREEN OIL» για λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου σε περιοχή του Μικροκάμπου του Δήμου Πικρολίμνης. Πρόκειται για την επένδυση που αρχικά ζήτησε να εγκατασταθεί στο πεδινό, αλλά δεν ενέκρινε τη ΜΠΕ η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας λόγω του χαρακτηρισμού της πέριξ του νέου δρόμου Κιλκίς - Θεσσαλονίκης ως ζώνης χαμηλής όχλησης με το νέο Γ.Π.Σ, παρότι η ΜΠΕ είχε εγκριθεί από το Νομαρχιακό συμβούλιο.
Την κοινωνική τους ευαισθησία απέδειξαν οι κάτοικοι της Βάθης, απέναντι σε μια ανήμπορη γυναίκα του χωριού, που ζει μέσα σε συνθήκες εξαθλίωσης. Με πρωτοβουλία της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βάθης, Ελένης Γεωργιάδου, και κινητοποιώντας συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, οι κάτοικοι περιποιήθηκαν την ανήμπορη γυναίκα και την κατοικία της, προσέφεραν ρουχισμό και φαγητό, ενώ ο Αναστάσιος Τσολακίδης φρόντισε για την κατασκευή της κουζίνας και της σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης.
Κλειστά θα είναι την Τετάρτη 19 Μαρτίου τα πρατήρια υγρών καυσίμων όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στην υπαγωγή του επικουρικού τους ταμείου στον ΟΑΕΕ.
Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων, καθώς και την προσφυγή στα δικαστήρια προκειμένου να προσβάλλουν τις επίμαχες διατάξεις.
Κυριακή, 16 Μαρτίου 2008 12:37

Ο αγώνας συνεχίζεται

 Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ νομού Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 19 Μαρτίου 2008 και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, και στη συνέχεια την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Νομαρχία.
 Παρουσία του Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Αναστάσιου Μάνθου ξεκίνησαν την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008 και ώρα 9:30, οι εργασίες του Αρχαιολογικού Συνεδρίου για τις ανασκαφές του 2007 στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 105 ανακοινώσεις με εξαιρετικής σημασίας αποκαλύψεις για αρχαία και βυζαντινά μνημεία. Οι αρχαιολόγοι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τις Εφορείες θα παρουσιάσουν το έργο τους από την Καστοριά ως τον Έβρο.