Το εμιράτο του Κατάρ και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη τη σύναψη συμφωνίας που προβλέπει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση δεκάδων ισραηλινών ομήρων, έπειτα από 15 και πλέον μήνες πολέμου ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τη Χαμάς, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στον παλαιστινιακό θύλακο.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Tο renault 5 e-tech electric είναι το car of the year 2025
- Τα Renault 5 E-Tech electric και Alpine A290 κατακτούν τον επίζηλο τίτλο του Car of the Year 2025, μία διάκριση που απονέμεται από την επιτροπή η οποία ψηφίζει το ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς.
Ικανοποίηση ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ για το 2ο πρόγραμμα σπουδών στο ΔΙΠΑΕ Κιλκίς
Από τη ΔΕΕΠ Ν. Κιλκίς της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και της ΝΔ και του Πρυτανικού Συμβουλίου για ίδρυση δεύτερου προγράμματος σπουδών στο ΔΙΠΑΕ στο Κιλκίς με τίτλο: Γραφιστική, Οπτική και Ψηφιακή Επικοινωνία ένα αίτημα ετών του ν. Κιλκίς που γίνεται πραγματικότητα, που διεκδίκησε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, ο βουλευτής Κιλκίς, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεωργαντάς Γεώργιος.
Σάτζογλου Αιμίλιος, Καπουτζής Νικόλαος
Γράφει ο Γιάννης Αλίρης.
Ο πρώτος ειναι ο κ. Σάτζογλου Αιμίλιος, Διευθυντής παθολογικής κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Γουμένισσας. Από το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς ήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας το 1989 με τον βαθμό του Διευθυντή.
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα: Το Κατάρ και οι ΗΠΑ φέρνουν ελπίδα
Ενίσχυση εκκένωσης 3.000 κατοίκων λόγω εκρηκτικής δραστηριότητας του ηφαιστείου Ίμπου στην Ινδονησία
Οι αρχές άρχισαν σήμερα να απομακρύνουν εσπευσμένα κάπου 3.000 κατοίκους περιοχών γύρω από το ηφαίστειο του όρους Ίμπου, στο νησί Χαλμαχέρα της Ινδονησίας, καθώς εισήλθε ξανά σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας αυτή την εβδομάδα.
Νέοι θάνατοι στη Γάζα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς: Αδιέξοδο στην κατάπαυση του πυρός
Η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε την απώλεια επτά ανθρώπων λόγω δυο βομβαρδισμών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι θα τεθεί σε ισχύ συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς την Κυριακή.
Ισραήλ: Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας προχωράει με λεπτομέρειες που οδεύουν προς οριστικοποίηση. Οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα περιλαμβάνει την ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων με παλαιστινίους κρατούμενους, βρίσκονται ακόμη υπό διαδικασία οριστικοποίησης.
Γάζα: Χούθι επισημαίνουν τη σημασία της παλαιστινιακής αντίστασης
Γάζα: Οι Χούθι υπογραμμίζουν την ιστορική σημασία της παλαιστινιακής αντίστασης και τις περιφερειακές επιπτώσεις της. Το υεμενίτικο ισλαμιστικό κίνημα των Χούθι αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της αντίστασης των Παλαιστινίων απέναντι στο Ισραήλ, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ της κυβέρνησης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και της Χαμάς, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την Κυριακή, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SABA, που ελέγχεται από τους αντάρτες.
Γάζα: Χαιρετισμός Ερντογάν για τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
Ο Ερντογάν χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα, ελπίζοντας για μόνιμη ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή. Το μήνυμα του προεδρικού γραφείου της Τουρκίας επισημαίνει την ικανοποίηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η οποία δημοσιοποιήθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα: Απόφαση μετά από 96 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων
Η πολυπόθητη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας επιτεύχθηκε ύστερα από 96 ώρες εντατικών διαπραγματεύσεων στη Ντόχα, με τη μεσολάβηση διπλωματών από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και το Κατάρ, οι οποίοι έπεισαν τους εκπροσώπους του Ισραήλ και της Χαμάς να αποδεχθούν το προτεινόμενο σχέδιο.