Η σημασία της υλοποίησης του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης, καθώς και της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας στη ναυτιλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Ινδό ομόλογό του Subrahmanyam Jaishankar κατά την επίσημη επίσκεψη του κ.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Η Ελλάδα ως στρατηγική γέφυρα της Ινδίας προς την Ευρώπη: Η επίσκεψη του Γ. Γεραπετρίτη στην Ινδία
Καταδίκη του Μπουρχάν Μπαράν: Εξαετής κάθειρξη με αναστολή για τον ανεξάρτητο βουλευτή
Σε εξαετή κάθειρξη με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ως προς την εκτέλεση της ποινής, καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής ο ανεξάρτητος μειονοτικός βουλευτής Ξάνθης, κ.
Σημαντική επίσκεψη της Έλενας Σώκου στον Δήμο Νέστου για την ενίσχυση υποδομών και διαχείριση νερού
Τον Δήμο Νέστου Καβάλας επισκέφθηκε η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Έλενα Σώκου, στο πλαίσιο περιοδείας της στην ευρύτερη περιοχή. Η επίσκεψη επικεντρώθηκε σε σειρά σημαντικών ζητημάτων και έργων ανάπτυξης, ενώ συζητήθηκαν οι στρατηγικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των υποδομών.
Προβλήματα στον ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ
Πάρα πολλά προβλήματα έχουν προκύψει στον ΠΑΟΚ ενόψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (Σάββατο 8/2, 20:00), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
Μαθητές γέμισαν την παγωμένη Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς απαιτώντας ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη
Το σύνθημα «Το πάμε κι όπου βγει, δεν βγαίνει πουθενά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά», μαζί με το «δεν έχω άλλο οξυγόνο», κυριάρχησε στη διαδήλωση μαθητών στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2025.

Η Κίνα καταγγέλλει την ψυχροπολεμική νοοτροπία των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική
Η Κίνα κατήγγειλε σήμερα τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, δηλώνοντας ότι διαμαρτυρήθηκε επισήμως στην Ουάσινγκτον ύστερα από δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο στη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή.
Αϊτή: Εκρηκτική αύξηση 1.000% στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών το 2024, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Η σεξουαλική βία εις βάρος των παιδιών δεκαπλασιάστηκε το 2024 στην Αϊτή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς η χώρα βρίσκεται στο έλεος της βίας των συμμοριών οι οποίες ελέγχουν το 85% της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καλεί τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν τις κυρώσεις κατά του ΔΠΔ
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζήτησε σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανακαλέσουν τις κυρώσεις τους κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ, ICC).
Διαμαρτυρία φοιτητών και μαθητών για την τραγωδία στα Τέμπη
Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης μετά από κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων και της συντονιστικής επιτροπής μαθητών, με συμμετοχή ενώσεων γονέων και εκπαιδευτικών.
Απώλεια στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο Περικλής Παπαναούμ
Έφυγε πριν από λίγες μέρες από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο δημοσιογράφος Περικλής Παπαναούμ, ο οποίος εργάστηκε για σειρά ετών στην εφημερίδα Μακεδονία και στο Time channel.