espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 11:29:57 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συγκροτήθηκε το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, όπως είχαμε γράψει, με πρόεδρο την εκπαιδευτικό Μαρία Τσιραμπίδου.

Τι συμβαίνει στα σχολεία μας; Γιατί αντιδρούμε οι εκπαιδευτικοί; Τι πρέπει να μάθει κάθε γονέας και μαθητική κοινότητα;

Η πρόληψη και η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού είναι από τα πρώτα αποφασιστικά βήματα για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της κακοήθειας.

ΦΩΤΟ: EPA/ABIR SULTAN

Η απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων παιδιών και να αποτελεί μορφή συλλογικής τιμωρίας για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, κατήγγειλε η Unicef και άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Η διεθνής διάσκεψη υποστήριξης του πληθυσμού και της κυριαρχίας του Λιβάνου πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Εμμαουέλ Μακρόν, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, στη δεξιά πλευρά του συγκεκριμένου οδικού τμήματος, επί των ερεισμάτων, με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας, τμηματικά.

Πηγή έμπνευσης για το σενάριο μιας ταινίας και στη συνέχεια «πρωταγωνιστής» και το φυσικό σκηνικό της, γίνεται ένα αγρόκτημα στην ελληνική επαρχία. Μία αγροτική περιοχή με τις αποθήκες, το σπιτάκι του επιστάτη και τα κτήρια όπου μένουν τα ζώα στην Κύμη Ευβοίας, «μαγνήτισε» από την πρώτη στιγμή τον Δημήτρη Νάκο, που έδωσε την υπόσχεση να γυρίσει εκεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκαν τον χώρο του υπό ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώματος, όπου συνομίλησαν με δύο επιζήσασες του Ολοκαυτώματος από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και φύτεψαν συμβολικά δύο ροδιές.

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ φαίνεται να διαφωνούν σε όλα τα θέματα, όμως τα βασικά ζητήματα που απασχολούν αυτή την προεκλογική εκστρατεία είναι αρκετά σημαντικά.

Να διασφαλιστεί ότι «οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα τηρούν κανόνες που θα αποτρέπουν και τη διάδοση αλυτρωτισμού και ανιστόρητων αναφορών», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κ.